1800 Χιώτες είπαν «ΟΧΙ» στη νέα υπερδομή στο Θόλος – Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είδαν μόνο 600 άτομα

1800 άτομα, οικογένειες με τα παιδιά τους, επαγγελματίες και εκπαιδευτικοί της Χίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέας δομής στο Θόλος.

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος του εγχειρήματος, εκατοντάδες κάτοικοι της Χίου συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του νησιού, σχηματίζοντας περιμετρικά μία τεράστια ανθρωπο-αλυσίδα, μήκους ενός χιλιομέτρου. Οι Χιώτες διαμαρτύρονται για την πρόθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να δημιουργήσει νέα υπερδομή στο Θόλος, οι οποίες μόνο να επιδεινώσουν θα μπορέσουν, το ήδη βεβαρυμμένο με πολυάριθμους παράνομους μετανάστες ακριτικό νησί.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων, οι διαμαρτυρόμενοι νησιώτες διαδήλωσαν με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο ότι «η Χίος δεν θα δεχθεί τετελεσμένα ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά».

Αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και εν μέσω πανδημίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Τοπικών Συμβουλίων Συκιάδας- Λαγκάδας- Καρδαμύλων και Βροντάδου αλλά και της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων του νησιού, συμμετέχοντας στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία υπερδομής στο Θόλος.

Κάτοικοι, φορείς και αιρετοί, δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν τετελεσμένα σε βάρος του νησιού, τη στιγμή μάλιστα που η τοπική κοινωνία μέσω του ανώτατου πολιτικού της οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου έχει εκφραστεί υπέρ μίας δομής 500 ατόμων, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση. Όπως επεσήμαναν μάλιστα, ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι αυθαίρετος αλλά αντιστοιχεί στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για ισοκατανομή των μεταναστών στο 1% της αντιστοιχίας του μόνιμου πληθυσμού κάθε περιοχής. Οι συγκεντρωμένοι, απαίτησαν από τον Υπουργό Μετανάστευσης να συμπεριφερθεί ως Βουλευτής Χίου, αφήνοντας πίσω τον αδιέξοδο σχεδιασμό, καθώς όπως είπαν οδηγεί και πάλι το νησί σε πρωτοφανείς καταστάσεις αντίστοιχες του Φεβρουαρίου του 2020.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα στη μεγάλη κινητοποίηση που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Στην κινητοποίηση παρευρέθη μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Θλιβερή ήταν η αναπαραγωγή του γεγονότος από τα κυβερνητικά μέσα, τα οποία το παρουσίασαν ως αποτυχία, χαρακτηρίζοντάς το ως «αντικυβερνητικό» και φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή. Μια ματιά ωστόσο στα πλείστα πλάνα που έχουν δημοσιευθεί, μαρτυρά ότι οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ήταν μόνο μερικές δεκάδες…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More