ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ….!!! Η Πελώνη… Δήλωσε ότι η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού εντός της ελληνικής ΑΟΖ δεν αφορά την Ελλάδα

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους «L’Atalante» εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή, δηλαδή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, απάντησε ότι το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα αλλά τη Γαλλία.

Η κ. Πελώνη μάλλον δεν ξέρει τι λέει, γιατί σε περίπτωση που ξέρει προκύπτει μείζον εθνικό ζήτημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο 15:21, δημοσιογράφος του ALPHA ρωτά την κ. Πελώνη εάν ισχύει ότι τουρκική φρεγάτα «απείλησε» το γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης κι εάν αληθεύει ότι κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα. Ο ίδιος επίσης ρωτά εάν αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους η Άγκυρα.

Η απάντηση της ντροπής και της εθνικής μειοδοσίας:

«Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά, θα επαναλάβω ότι εμείς στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα για να υπάρξει σε μία πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Το περιστατικό κ. Πελώνη ΔΕΝ αφορά τη γαλλική πλευρά, αφορά πρωτίστως και κυρίαρχα την ελληνική, διότι η παρενόχληση έγινε ενώ το «L’Atalante» πλέει εντός της οριοθετημένης με την Αίγυπτο ελληνικής ΑΟΖ και το γαλλικό ερευνητικό πραγματοποιεί τις σεισμογραφικές του έρευνες με ελληνική NAVTEX.

Εάν όλα αυτά είναι άγνωστα στην κ. Πελώνη, να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση της, διότι με την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα δεν θα παίζει κανένας ανίδεος της σημιτικής αυλής. Αρκετά και έως εδώ! Εάν όμως δεν είναι λόγια της Πελώνη, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη χώρα.

Και αίσχος και ντροπή κ. Πελώνη για την αλλοίωση της στάσης, του γράμματος και του πνεύματος του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα.

Εδώ δεν έχει «Πελώνη σβήνε». Θα δώσετε λόγο, ήδη δίνετε και δεν το έχετε αντιληφθεί.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More