Αγριο ξύλο Τούρκων σε αλλοδαπούς: «Πηγαίντε στην Ελλάδα» – Διορία Ερντογάν να φύγουν εκατ. «προσφύγων» (βίντεο)

Eν αναμονή λήξης της διορίας στις 30 Οκτωβρίου που έδωσε η κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν σε χιλιάδες αλλοδαπούς προκειμένου να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη, σοκαριστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει άνδρες του τουρκικού λιμενικού σώματος να τους χτυπούν ανελέητα με γκλοπ και σχοινιά τα οποία έχουν πάνω στην βάρκα φωνάζοντας τους να “πάνε στην Ελλάδα”!

Πριν λίγο το τουρκικό Λιμενικό έβγαλε ανακοίνωση με την οποια προσπαθεί να διαψεύσει το βίντεο κάνοντας το “άσπρο-μαύρο”.

“Το περιστατικό έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 06.30 a.m τοπική ώρα έξω από τις ακτές της Madra Çayı. Στείλαμε αρχικά ένα σκάφος. Επειδή χρειάστηκαν ενισχύσεις στείλαμε αμέσως και δεύτερο σκάφος. Δεν σταματούσαν στις προειδοποιήσεις μας και επιτέθηκαν στους Λιμενικούς μας. Μάλιστα ένας μετανάστης προσπάθησε να χτυπήσει με μαχαίρι έναν Τούρκο λιμενικό.

Απείλησαν να ρίξουν τα μωρά από την βάρκα στην θάλασσα και δεν σταμάτησαν στις προειδοποιήσεις μας. Μάλιστα αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε καθώς οι μετανάστες προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι άνθρωποι που ήταν μέσα διασώθηκαν ενώ περάσαμε χειροπέδες σε τρεις από αυτούς.

Με τα “γκλομπ” προσπαθήσαμε να τους ακινητοποιήσουμε χτυπώντας την μηχανή και τις προπέλες. Επειδή ο αριθμός των επιβαινόντων ήταν μεγάλος, ήρθε ακόμη ένα σκάφος και τους μαζέψαμε στις 09.10 a.m. τοπική ώρα”.

Η «εκκένωση» της Κωνσταντινούπολης ανησυχεί τον Εβρο

Εν αναμονή της εκπνοής, στις 30 Οκτωβρίου, της προθεσμίας που έχει δώσει η τουρκική κυβέρνηση στους αλλοδαπούς για να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη (ή να απομακρυνθούν διά της βίας…), στον Eβρο αλλά και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εντείνεται η αγωνία για πιθανή νέα αύξηση των ροών.

Η πρώτη επιχείρηση «σκούπα»στην Κωνσταντινούπολη, πριν από μερικές εβδομάδες, κατά την οποία απομακρύνθηκαν με προορισμό τις δομές στο εσωτερικό της Τουρκίας δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί, συνέπεσε με αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου, εξέλιξη που δεν θεωρήθηκε από ελληνικής πλευράς άσχετη.

Τώρα που ο Ερντογάν απειλεί να «καθαρίσει»τη μεγαλούπολη, όπου εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί περί τις 500.000 πρόσφυγες από τη Συρία και αρκετές χιλιάδες αλλοδαποί από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, πολλοί εξ αυτών μπορεί να επιλέξουν -αντί για τα στρατόπεδα της νοτιοανατολικής Τουρκίας- τη φυγή μέσω Εβρου και νησιών στην Ελλάδα . Αυτό προκαλεί επιπλέον ανησυχίες στα σύνορά μας.

«Ολα αυτά τα χρόνια εμείς εδώ στον Εβρο έχουμε έναν άτυπο πόλεμο, με την πίεση να αυξάνεται συνεχώς και να προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με ελάχιστα και παρωχημένα μέσα» λέει αστυνομική πηγή στην περιοχή, τονίζοντας την επιτακτική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανάγκη υλοποίησης, ενόψει ενδεχόμενης αύξησης των ροών, των αποφάσεων που έλαβε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση για ενίσχυση των συνοριακών δυνάμεων σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα (περιπολικά, θερμικές κάμερες κ.λπ).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε πριν από ένα μήνα τον Εβρο και σε σύσκεψη στον αστυνομικό σταθμό του Χειμωνίου συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των συνοριοφυλάκων.

«Χρειαζόμαστε άμεσα τουλάχιστον 500 συνοριοφύλακες ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους ντόπιους κατοίκους και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί» προσθέτει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ότι οι διακινητές έχουν χαράξει και νέους δρόμους για τη μεταφορά των «πελατών»τους στο εσωτερικό.

«Πλέον χρησιμοποιούν περάσματα στα ορεινά χωριά στον βόρειο Εβρο για να παρακάμπτουν τα μπλόκα μας στον αυτοκινητόδρομο και μέσω του κάμπου της Κομοτηνής να συνεχίζουν προς τη Θεσσαλονίκη. Εμείς για όλη την ορεινή περιοχή έχουμε δύο αυτοκίνητα (βαν) από τα οποία το ένα είναι συνήθως χαλασμένο. Επίσης, επιλέγουν και θαλάσσιες διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες με βάρκες από τις ακτές της ευρωπαϊκής Τουρκίας στην περιοχή του Αίμου, στα παράλια της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης»

Ο Ερντογάν προειδοποίησε για νέο προσφυγικό κύμα από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας προς την Τουρκία, όπου οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται, και απείλησε εκ νέου με άνοιγμα των συνόρων προς την Ευρώπη κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Αγκυρα, αφού, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, έχει εκταμιεύσει λιγότερα από 3 δισ. δολάρια για τη φροντίδα των προσφύγων. Πέραν των γεωπολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων για τις οποίες ο Τούρκος ηγέτης κραδαίνει το «όπλο»προσφυγικού/μεταναστευτικού, έχει και τις αφόρητες πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας που τον ωθούν στο να απειλεί ότι θα το ενεργοποιήσει στοχεύοντας την Ευρώπη με πρώτο «θύμα» βεβαίως την Ελλάδα.

Το αντιπροσφυγικό αίσθημα σαρώνει οριζοντίως την τουρκική κοινωνία αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ελέγχου της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης εντός της επικράτειας, με εκκαθαρίσεις πόλεων, αρχής γενομένης από την Κωνσταντινούπολη, και τη μεταφορά τους σε οργανωμένους καταυλισμούς στη νότια Τουρκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε για την επιχείρηση «σκούπα»της Κωνσταντινούπολης ότι όσοι Σύροι πρόσφυγες δεχθούν να φύγουν θα μπορέσουν να εγκατασταθούν και να καταγραφούν σε οποιαδήποτε άλλη επαρχία της Τουρκίας, με εξαίρεση την Αττάλεια, στον Νότο, η οποία εμφανίζεται ήδη κορεσμένη.

Το «κρυφτούλι»

Τι γίνεται όμως με τους αναρίθμητους παράνομους μετανάστες που περιμένουν στους τενεκεδομαχαλάδες της Κωνσταντινούπολης την ευκαιρία να προωθηθούν στον Εβρο για να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας;

Στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων είπαν ότι κανένας εξ αυτών δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με το κάλεσμα των Αρχών, καθώς ο στόχος τους είναι να βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα περιμένοντας την ευκαιρία για να μπουν σε ευρωπαϊκή χώρα.

«Θα κρυφτούν στην αχανή πόλη μέχρις ότου περάσει η μπόρα για να ελπίζουν ότι θα περάσουν τα σύνορα στον Εβρο ή σε κάποιο κοντινό νησί» είπε ένας εξ αυτών.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More