Άλλο έργο έβλεπε χθες ο Ερντογάν: «Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια»

Απολογισμό για τη χθεσινή «εκρηκτική» συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Τούρκου ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής.

Σε δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν… ελαφρά προκλητικός, λέγοντας πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε στην θέση του τον Νίκο Δένδια.

«Δυστυχώς, η συνάντηση μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ πήρε πολύ διαφορετική τροπή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε, «ο Τσαβούσογλου έδειξε στον Δένδια ποια είναι τα όριά του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια».

Ωστόσο ανέφερε ότι παρά το «εκρηκτικό» κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης Τσαβούσογλου – Δένδια, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και αξιολόγησαν τα στοιχεία.

Δεν παρέλειψε να θέσει το θέμα της τουρκικής μειονότητας, όπως ακριβώς έκανε χθες και ο Τσαβούσογλου, λέγοντας πως «η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More