Ανησυχία & Συναγερμός επικρατεί στον Έβρο..Αφού κάτι φαίνεται να ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Ανησυχία για το ενδεχόμενο Λαθρομετανάστες, συνεπικουρούμενοι από στελέχη των τουρκικών αρχών, να επιχειρήσουν να παραβιάσουν μαζικά τα σύνορα με την Ελλάδα στον Εβρο επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αφορμή υπήρξαν μαρτυρίες στελεχών της αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις οποίες οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε διάνοιξη δρόμου παράλληλα με την όχθη του ποταμού.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι τουρκικές αρχές να επιχειρήσουν να αιφνιδιάσουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και να μεταφέρουν μαζικά λαθρο μετανάστες στο ποτάμι χρησιμοποιώντας ακόμα και λεωφορεία, όπως έγινε τις πρώτες ημέρες στο τελωνείο των Καστανιών.

Τους φόβους των ελληνικών αρχών επέτεινε η διαπίστωση ότι, ταυτόχρονα με τη διάνοιξη του δρόμου στην τουρκική πλευρά του ποταμού, μεταφέρθηκαν και μεγάλοι κορμοί δέντρων, τους οποίους –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών– θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι αλλοδαποί για να διασχίσουν το ποτάμι.

Η ανησυχία κλιμακώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη,. Δόθηκαν σαφείς οδηγίες και εντολές να γίνει προσπάθεια ανάσχεσης ενδεχόμενης απόπειρας μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών, ενώ από χθες είναι συνεχείς οι εντολές των επικεφαλής αξιωματικών προς όσους περιπολούν κατά μήκος του ποταμού να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Εχει επισημανθεί ακόμα και ο κίνδυνος απαγωγής στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. ή των Ενόπλων Δυνάμεων από δυνάμεις της γείτονος, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο επεισόδιο παρόμοιο με εκείνο που κατεγράφη με πρωταγωνιστές τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το 2018.

Στα παραπάνω προστίθεται η απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχύσει τις δυνάμεις που περιπολούν στα σύνορα στον Εβρο με άνδρες της (ΕΚΑΜ) από το κλιμάκιο της Αθήνας, μετά τη διαπίστωση ότι …

Τα στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που περιπολούν απέναντι φέρουν βαρύ οπλισμό, διόπτρες νυκτός, σκοπευτικά λέιζερ κ.ά.

Μόνο τυχαίο δεν φαίνεται να είναι η Ενίσχυση με 2 ακόμη Λόχους Καταδρομών οι των Ελληνικές Δυνάμεις Καταδρομών που επιχειρούν στον Έβρο

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More