Ανοίγουν 12 Απριλίου τα Λύκεια σε όλη την Ελλάδα!

Οι λοιμωξιολόγοι ενέκριναν τελικά το σχέδιο να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12 Απριλίου, τουλάχιστον τα λύκεια, με την υποχρεωτική χρήση self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυρία Κεραμέως θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα. Η υπουργός Παιδείας έχει εκπονήσει πλήρη πρόταση για την ασφαλή και απρόσκoπτη επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τάξεις, την οποία παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τα οποία ωστόσο προβληματίζονται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Ορισμένοι από τους επιστήμονες, όπως ο κ.Τσιόδρας, τάχθηκαν κατά του ανοίγματος γιατί «ανησυχούσαν» για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων, παράλληλα με το λιανεμπόριο, που έχει ήδη ανοίξει, από προχθές Δευτέρα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια, δεδομένου άλλωστε ότι η χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Βέβαια πλέον είναι πολύ αργά, καθώς η χρονιά έχει χαθεί και ειδικά για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες και τα οποία σε ένα μήνα θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις σε μία άλλη απότ ην οποία δεν είχαν καμία καθοδήγηση από το σχολείο

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More