Αντεπίθεση ελληνικού ΥΠΕΞ στη ΜΙΤ: Επείγον σήμα σε τέσσερις πρεσβείες για προπαγάνδα

“Πόλεμος” ελληνικής διπλωματίας με την προπαγάνδα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την έγκαιρη και αποτελεσματική καταπολέμηση της τουρκικής προπαγάνδας για τα γεγονότα στον Έβρο.

Η Άγκυρα με “εργαλείο” χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τη “χορηγία” των Τούρκων εθνικιστών και παραστρατιωτικών επιχειρεί εδώ και ημέρες μια εισβολή υβριδικού τύπου στον Έβρο, έχοντας επιστρατεύσει όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαρροής fake news που διαθέτει, υπό το συντονισμό φυσικά της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (MIT).

Σε αυτό το πλαίσιο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει τα μέτρα του και έχει θέσει σχετικές πρεσβείες σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής για νέα διαρροή ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων κατά της Ελλάδας από ξένα ΜΜΕ, με τις τουρκικές σκιές να κυριαρχούν στο παρασκήνιο.

Σχετικό δημοσίευμα του Hellas Journal που επικαλείται διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε στοχευμένη διαρροή χαλκευμένων πληροφοριών, βίντεο και συντεταγμένων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με σκοπό να πλήξουν την Ελλάδα. Την επιχείρηση φέρονται να συντονίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Το σχέδιο, αφορά την παρουσίαση μιας ακόμη (υποτιθέμενης) ανάλυσης η οποία θα στηρίζει τους γνωστούς ισχυρισμούς που διοχέτευσε η Τουρκία σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους οι ελληνικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 4 Μαρτίου έναν πρόσφυγα – μετανάστη στον Έβρο.

Θυμίζουμε ότι οι πληροφορίες αυτές και τα υποτιθέμενα στοιχεία που διοχέτευσε η Τουρκία στις 4 Μαρτίου, υιοθετήθηκαν άμεσα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά διαψεύστηκαν αμέσως και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την Ελληνική κυβέρνηση.

Μετά την επιβεβαίωση -τις τελευταίες ώρες- από τις ελληνικές αρχές ότι η Τουρκία επιδιώκει εκ νέου τα επόμενα 24ωρα τη σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση δημοσιευμάτων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας -στην πραγματικότητα «ρεπορτάζ» με βάση χαλκευμένα στοιχεία από κορυφαία μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού- το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε επείγον σήμα στις πρεσβείες της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, του Βερολίνου και των Παρισίων και δόθηκε εντολή στους πρέσβεις να ενημερώσουν επειγόντως κατά την κρίση τους τους κατάλληλους συνομιλητές για τις ενέργειες που μεθοδεύει η Τουρκία.

Σύμφωνα πάντα με το Hellas Journal, η όλη υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιχειρεί να επηρεάσει με κάθε μέσο τις τελευταίες 10 ημέρες τα μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με στόχο να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μία χώρα που δήθεν δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ είναι γνωστό παγκοσμίως ότι ίδια καταδικάζεται από κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό για το θέμα αυτό.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More