Aντιπερισπασμός της Τουρκίας στον Έβρο: Στοχοποιούν Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Οι Τούρκοι αναζητούν “κερκόπορτα” από όπου θα επιχειρήσουν να περάσουν εκατοντάδες μετανάστες.
Συνεχίζοντας την παραπληροφόρηση του τουρκικού λαού στο εσωτερικό για την αποτυχημένη προχθεσινή επιχείρηση εισβολής 500 μεταναστών στις Καστανιές, ο τουρκικός τύπος ψευδώς αναφέρει περί δήθεν επιχείρησης αναχαίτισης μεταναστών από την ελληνική πλευρά, με συντονισμένη ενέργεια των επίλεκτων τουρκικών δυνάμεων.

“Χιλιάδες αστυνομικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων που περιπολούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απέτρεψαν τον επαναπατρισμό μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζουν τις περιπολίες τους στον ποταμό Έβρο με ειδικά σκάφη 24 ώρες την ημέρα.

Η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων, με τη χρήση θερμικών καμερών τη νύχτα, εμπόδισε την επιστροφή μεταναστών, τις οποίες οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να αποστείλουν πίσω. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διεθνώς “παράνομες” πρακτικές της Ελλάδας, παρεμποδίστηκαν με την υλοποίηση επιχείρησης της δύναμης ειδικών επιχειρήσεων της στρατοχωροφυλακής”, γράφει η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ως γνωστόν όμως, η προσχεδιασμένη τουρκική επιχείρηση για να σπάσουν τον ελληνικό κλοιό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και να μπουν στην ελληνική επικράτεια πολυάριθμες ομάδες μεταναστών με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών, βρήκαν “τείχος” από την ελληνική πλευρά.

Το νυχτερινό επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα και διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων και σε τμήμα του φράχτη ο οποίος αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σε μια ακτίνα συνολικού μήκους περίπου 150 μέτρων. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 έως 500 μετανάστες, έκαναν προσπάθεια να περάσουν σε ελληνικό έδαφος με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκσφενδόνιζαν χημικά και καπνογόνα προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι δοκιμάζουν σε επιλεγμένα σημεία την άμυνα της ελληνικής πλευράς, καθώς και την ταχύτητα αντιδράσεως των επίλεκτων δυνάμεων μας.

Εκτιμήσεις φέρουν την προαναφερθείσα προσπάθεια να υλοποιηθεί σύντομα και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής παραμεθορίου, με σκοπό την αναζήτηση “κερκόπορτας”, από όπου θα επιχειρήσουν να περάσουν εκατοντάδες μετανάστες.

Η άλλη εκτίμηση αφορά μια πιθανή πρόκληση εντός των επόμενων ημερών στην Α.Μεσόγειο, μετά και την άφιξη του τρίτου πλωτού γεωτρύπανου, αλλά και την παρουσία τουρκικού στολίσκου στα ανοικτά της Λιβύης.

Υπάρχουν πληροφορίες για “παγίδες” των τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο από Βορρά έως το Νότο με σκοπό το μπλοκάρισμα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, δείγμα ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει πιθανότατα κάτι σοβαρό στην Α. Μεσόγειο.

Φθάνουν οι ενισχύσεις: Τα θηριώδη MRAP ανεβαίνουν Έβρο & ”παγώνουν” τους Τούρκους – Εικόνες
Με λίγα λόγια και σύμφωνα με την τουρκική τακτική, η Άγκυρα έχοντας ως κύριο σκοπό την πρόκληση και την εισβολή εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο, θα επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, από τον κύριο στόχο της, που είναι μια τεράστια περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι νότια της Κρήτης.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει “διασπείρει” σε επιλεγμένα σημεία υποβρύχια ενώ σύντομα θα δούμε και κινήσεις με πολεμικά πλοία, σε λιμένες όπως το Ακσάζ αλλά και αλλού, στην προσπάθεια υλοποίησης τετελεσμένων στο Νότιο Αιγαίο.

Επαναλαμβάνουμε ότι, η πρόσφατη πρόταση Ερντογάν στον Πούτιν για την κοινή εκμετάλλευση των πετρελαίων της Συρίας, αποτελεί σαφές προοίμιο και για την Α.Μεσόγειο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Άγκυρα αν δεν βρει σύντομα 100 δισ δολάρια, θα πάει είτε στο ΔΝΤ ή θα καταρρεύσει η “σαθρή” οικονομίας της.

Με την πανδημία να κτυπά την χώρα μας, αυτό το σενάριο είναι εφιαλτικό, αλλά πάντα μέσα από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, ενωμένοι όλοι οι Έλληνες πάντα νικούσαν σε διάψευση και των διάφορων “Κασσάνδρων” που προσπαθούν με ξένα δημοσιεύματα να πλήξουν το ηθικό της χώρας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More