Ανυπακοή μεταναστών στη Ριτσώνα: Αντέδρασαν στα τεστ για κορονοϊό – Απαγορεύεται το κολύμπι στη θάλασσα με απόφαση της Κυβέρνησης

Άρχισαν τα προβλήματα.
Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν έλαβε χώρα. Πλέον κρούσματα έχουμε και ανάμεσα στους μετανάστες στις δομές φιλοξενίας και η σκέψη μας όλων πάει στο χειρότερο.

Έχουν παρθεί μέτρα; Τι θα γίνει σε περίπτωση που χιλιάδες μετανάστες ξεσηκωθούν πάλι στη Μόρια; Πρόκειται για ένα πρόβλημα που θα το συναντήσουμε στο προσεχές μέλλον.

Τι έγινε πριν λίγο

Oμάδα προσφύγων που διαμένουν στη Ριτσώνα βρέθηκε στην είσοδο του Κέντρου με απειλητική διάθεση προς τους γιατρούς του ΕΟΔΥ και του ΔΟΜ.

Αρνούνταν να τους γίνουν τα τεστ για κορονοϊό και φώναζαν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αληθινά αλλά έχουν σκοπό να τους στοχοποιήσουν. Όλο το προσωπικό βγήκε αμέσως έξω, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας και των υπευθύνων του κέντρου, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους πρόσφυγες και να τους γυρίσουν στα δωμάτιά τους. Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών.

Εκεί έμενε η γυναίκα που γέννησε πριν από μερικές ημέρες στο “Αλεξάνδρα” και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Από τη στιγμή που βρέθηκε θετική στον Covid – 19 η γυναίκα, ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών της στη δομή.

Έρχονται νέα μέτρα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού COVID-19, απαγορεύεται η θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και η υποβρύχια αλιεία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο τονίζει ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει νέα μέτρα, αυστηροποιώντας το υφιστάμενο πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το βράδυ της Τετάρτης, τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033 και όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις «είναι ένα θέμα των επόμενων 2-3 ημερών το πολύ».

Μιλώντας για τα εν λόγω μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση κι ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More