Αποκάλυψη :H MIT συντόνιζε τους βομβαρδισμούς των F-16 στην Άγκυρα το 2016

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT συνεργάστηκε με Ανώτερο Αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας για να κατευθύνει πολεμικά αεροπλάνα για να βομβαρδίσει την πρωτεύουσα της Άγκυρας το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την αντίληψη ότι μια «ψεύτικη σημαία «ήταν μια πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK).

Σύμφωνα με δηλώσεις που κατατέθηκαν στο δικαστήριο από πολλούς ανώτερους αξιωματικούς , ο πράκτορας του MIT Korkut Gül συντονίζει τη Τουρκική δραστηριότητα των βομβαρδισμών στον πύργο Ελέγχου της Βάσης Ακίνσι

Nihat Altıntop, διοικητής επιχειρήσεων αεροδρομίου.

Ο Ταγματάρχης Adnan Arıkan κατέθεσε στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 14 Ιανουαρίου 2019 ότι «το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ο Συνταγματάρχης Nihat Altıntop, ο οποίος ήταν ο διοικητής των επιχειρήσεων του αεροδρομίου στο Αεροδρόμιο Akıncı και βρισκόταν στον πύργο ελέγχου, δήλωσε ότι ξεκινώντας από τις 22:30 και μετά, μιλούσε με τον πράκτορα του MIT Korkut Gül και μοιράστηκε πληροφορίες μαζί του.

Πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή ακόμη και οι αρχές δεν είχαν πλήρη κατανόηση των γεγονότων που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Μπορείτε να δείτε πώς ήταν μια στρέβλωση για να περιγράψετε τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου ως απόπειρα πραξικοπήματος, όταν ήταν μια επιχείρηση για να εξαπατήσει το τουρκικό έθνος», δήλωσε ο Arıkan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More