Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά η Τουρκία! – «Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης»

‘Εμεσο τελεσίγραφο έστειλε η Τουρκία απαιτώντας να φύγει ο ελληνικός στρατός από τα ορισμένα ελληνικά νησιά. Είναι πασιφανές πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα. Οι δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία.

Πραγματοποιούνται βάση σχεδίου, καθώς το επόμενο βήμα ίσως δεν θα είναι μόνο στα λόγια. Καλά θα κάνει λοιπόν η πολιτική ηγεσία να προετοιμαστεί, καθώς η κατάσταση ξεφεύγει.

Το αναφέρουμε συνεχώς στο Πενταπόσταγμα, οι ΕΔ χρειάζονται εδώ και τώρα αναβάθμιση, καθώς η Άγκυρα έχει άλλα σχέδια

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ NAVTEX

Στην έκδοση δύο παράνομων όσο και προκλητικών NAVTEX προχώρησε η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι περιοχές που έχει δεσμεύσει η Τουρκία συμπεριλαμβάνουν μέρος των οικοπέδων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου θα πρέπει να θυμίσουμε έχουν συμβόλαια η ενεργειακές εταιρείες και συγκεκριμένα η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα με την ΝΟΤΑΜ A6075/19 αμφισβητεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Αθήνας στο να πραγματοποιήσει μεταξύ 5 και 7 Νοεμβρίου άσκηση βόρεια της Σαμοθράκης, αναφέρει το news.gr

Η Τουρκία επαναφέρει τον πάγιο ισχυρισμό της πως σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συνθήκες η Σαμοθράκη δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί σε κανένα στρατιωτικό σενάριο και άσκηση καθώς μαζί με άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατικοποιημένα.

MHNYMA ΣΤΕΦΑΝΗ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αλκιβιάδης Στεφανής, διεμήνυσε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε απόλυτο συγχρονισμό μέχρι την απελευθέρωση της μεγαλονήσου μέσα τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαλλαγμένης εγγυήσεων και στρατών κατοχής.

Σε δήλωση μετά την Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο κ. Στεφανής είπε ότι «τιμούμε το έπος του 1940 και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού», υπενθυμίζοντας ότι στη μάχη αυτή, ανάμεσα στους πολεμιστές της Πίνδου, για μια ακόμα φορά στο διάβα της ιστορίας, πολυάριθμοι Κύπριοι εθελοντές με το αίμα έγραψαν και αυτοί στις σελίδες του έπους του 1940.

Σήμερα τα διδάγματα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με νηφαλιότητα.

Ακολούθως ανέφερε πως ουδείς πρέπει να υποτιμά την ετοιμότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να προασπίσει αποτελεσματικά τα δικαιώματα της, όταν τούτο απαιτηθεί.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε περαιτέρω ότι σε όλους του αγώνες του Ελληνισμού, Ελλαδίτες και Έλληνες – Κύπριοι είμαστε συναγωνιστές.

Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με απόλυτο συγχρονισμό για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της μεγαλονήσου, μέσα από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, είπε τέλος ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More