Αποτέλεσμα-έκπληξη σε δημοσκόπηση: Πλέον οι περισσότεροι Έλληνες αναμένουν πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία!

Ψυχολογικά προετοιμασμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία , όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του καναλιού Star, καθώς το το 54,9% των ερωτηθέντων θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Παράλληλα, το 42,6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό αν και όχι πλειοψηφικό, καθώς είναι σαφές ότι η ελληνική κοινωνία αγνοεί τι σημαίνει «Χάγη» για την Ελλάδα.

Το πλέον θετικό είναι ότι οι περισσότεροι Ελληνες περιμένουν ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία και αυτό είναι θετικό, αφού η «ψυχολογική προετοιμασία» είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην έκβαση της σύγκρουσης.

Είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των Ελλήνων περιμένει «να μιλήσουν τα όπλα» στα ελληνοτουρκικά.

Μειοψηφία θέλει πλέον τον απ’ευθείας διάλογο (28,8%) που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις» και προτιμά την ένοπλη σύγκρουση, χωρίς καμία διαπραγμάτευση!

Eντυπωσιακό στοιχείο σε μία δημοσκόπηση που η ΝΔ καταγράφει διαφορά 13 μονάδων, η αρνητική γνώμη των πολιτών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το 29,8% κρίνει αρνητικά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ενώ το μόνο 28,5% θετικά.

Και ένα άλλο αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους κυβερνώντες:

Οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας σύμφωνα με την δημοσκόπηση είναι οι εξής:

– Φόβος: 40%

– Ελπίδα 38,7%

– Ντροπή: 31,6%

– Οργή: 30,5%

– Περηφάνια 13,6%

– Σιγουριά 11,9%

Κάποιοι ελπίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φοβάται, , ντρέπεται και είναι οργισμένη…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More