Άρχισε να απλώνεται ο Στόλος στις Περιοχές που θα βγουν τα Τουρκικά Πολεμικά της ΤΑΜΣ (Mavi Vatan)

Στην ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη διεξαγωγή της μεγάλης τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan) που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας σημαντικός αριθμός πλοίων του στόλου έχει λάβει εντολή απόπλου από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με κατεύθυνση τις περιοχές όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, με σκοπό τη διακριτική παρακολούθησή της δραστηριότητάς τους, αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν προκλητικών συμπεριφορών σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.


Ενώ το ΠΝ θα δείξει με το σύνολο σχεδόν των Πολεμικών Μονάδων μας ποιος και γιατί κάνει Κουμάντο στο Αιγαίο!

Όπως ανακοίνωσαν οι Τούρκοι , το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα μεταβούν στο Αιγαίο.

Μάλιστα την Άσκηση ανακοινώθηκε οτι θα παρακολουθήσει και ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας Στρατηγός Ακάρ συνοδεία των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More