Άσαντ σε Κούρδους: «Ενωθείτε με τα κυβερνητικά στρατεύματα για να σωθείτε από τους Τούρκους»

Μετά από την εγκατάλειψη των Κούρδων από τις ΗΠΑ η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας έτεινε χείρα φιλίας προς τους μαχητές του κουρδικού YPG και τους ζήτησε να επανενταχθούν στον συριακό εθνικό «κορμό» για να μην υποστούν καταστροφές από τις τουρκικές δυνάμεις.

O υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μικτάντ, κάλεσε τους Κούρδους να ενταχθούν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Σε δήλωση που έκανε ο Μικντάντ στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ελ Βατάν, κάλεσε τους Κούρδους της Συρίας, πριν από την πιθανή επιχέιρηση της Τουρκίας, «αντί να κατρακυλήσουν σε ένα πηγάδι δίχως πάτο να ενταχθούν στην κυβέρνηση».

Ο Μικτάντ τόνισε πως «Η μητέρα πατρίδα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της¨» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση της Δαμασκού θα λύσει όλα τα θέματα των Σύριων προς την θετική ακτεύθυνση και χωρίς χρήση βίας».

Ο Μικτάντ είπε πως θα προστατέψουν όλα τα εδάφη της Συρίας και ότι δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε εισβολή.

Η δήλωση του Μικτάντ είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση από την Συρία, μετά από την απόφαση απόσυρσης των ΗΠΑ.

Η αλήθεια είναι πως εάν οι Κούρδοι επιλέξουν να «επιστρέψουν» στην κυβερνητική εξουσία της Δαμασκού τότε το πιθανότερο είναι η Άγκυρα να αποφύγει την οποια εισβολή στα εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας επειδή θα έχει πετύχει το στόχο της που είναι η αποφυγή δημιουργίας κουρδικού κράτους στα σύνορά της.

Από την άλλη οι Κούρδοι έχουν την ευκαιρία να αποφύγουν μια σύγκρουση με τον τουρκικό Στρατό η οποία θα τους φέρει εκ των πραγμάτων μεγάλο κόστος και ταυτόχρονα θα μπορούν να «παζαρέψουν» με την Δαμασκό την «ημιαυτονομία» τους.

Μπορεί να μην τους είναι αρκετό αλλά για τώρα είναι ότι καλύτερο μπορούν να έχουν.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More