Ασύλληπτα βρόμικο φιλανδικό χτύπημα, του πανεπιστήμιου …TURKU! Αλλά ο πρέσβης μας και το ΥΠΕΞ ήταν εκεί

Κι όμως, τη στιγμή που η οικονομικά δοκιμαζόμενη Ελλάδα αντιμετωπίζει τις επιθετικές πράξεις της Τουρκίας, δέχεται και πισώπλατες μαχαιριές από Ευρωπαίους δημοσιογράφους και επιστήμονες. Πρόσφατα, το φινλανδικό πανεπιστήμιο Turku δημοσίευσε έρευνα των καθηγητών Jussi S. Jauhiainen και Ecaterina Vorobeva που “τεκμηριώνει” ότι στην Ελλάδα «συντελείται εθνοκάθαρση», ενώ «πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των μεταναστών από την άσκηση της ελληνικής κυριαρχίας»! Η απάντηση του Έλληνα πρέσβη συνιστά μία στροφή για την ελληνική διπλωματία.

Η εν λόγω μελέτη “Αιτούμενοι ασύλου και μετανάστες στη Λέσβο, Ελλάδα, 2019-2020” (“Asylum Seekers and Migrants in Lesvos, Greece”) δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2020 στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου. Τα δεδομένα της αντλήθηκαν με επιτόπια έρευνα των προαναφερθέντων ακαδημαϊκών το διάστημα 1-8 Νοεμβρίου 2019. Πλέον, θα μπορεί κάθε φοιτητής –και όχι μόνο– να έχει πρόσβαση και φυσικά να σχηματίζει μια εντελώς αλλοτριωμένη άποψη για την πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα δέχεται επίθεση από Ευρωπαίους. Θυμίζουμε τα δημοσιεύματα της γαλλικής Le Monde, ή της δανικής Politiken. Στις αρχές Μαρτίου, με το ξέσπασμα του κορονοϊού η Politiken έγραφε: «Τους χτυπάνε, τους σπρώχνουν μπρος και πίσω στα σύνορα, τους κλέβουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, τους κλείνουν σε πολεμικά πλοία, τους χτυπάνε με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να κρατήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έξω από τα σύνορά της».

Επίσης, πολλοί ξένοι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι το διάστημα που συνέρρεαν στον Έβρο για να καλύψουν τα επεισόδια στα σύνορα τήρησαν μια δυσφημιστική για την Ελλάδα στάση. Εκμεταλλευόμενοι τη φιλοξενία των ντόπιων, οι οποίοι τους μετακινούσαν και τους προσέφεραν τρόφιμα δωρεάν, έστελναν ανταποκρίσεις άκρως επιθετικές για την ελληνική πλευρά, αποσιωπώντας τον ρόλο των Τούρκων πίσω από όλα τα γεγονότα.

Απάντηση του Έλληνα πρέσβη
Η μελέτη ήρθε σε γνώση της ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι από τους ίδιους τους συντάκτες της οι οποίοι μάλιστα έδωσαν την άδεια στον πρέσβη Γιώργο Αϋφαντή να “την προωθήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο”! Το SLpress.gr “ψάρεψε” το θέμα από τη σελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι στο Facebook, όπου είναι αναρτημένη μία αναλυτική απάντηση του Έλληνα πρέσβη, ο οποίος έχει ζητήσει από το πανεπιστήμιο να την αναρτήσει άμεσα δίπλα στην επίμαχη μελέτη.

Ας σημειωθεί ότι ο Jussi S. Jauhiainen είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη έρευνα τον Δεκέμβριο του 2016 και είχε δημοσιεύσει αντίστοιχη μελέτη. Οι άνθρωποι της πρεσβείας μάλλον έμειναν με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Φινλανδίας να τους προωθεί μια επιστημονική έρευνα που έβριθε ανακριβειών, αντιιδεοντολογικών μεθόδων και αυθαίρετων συμπερασμάτων. Η ελληνική απάντηση επικεντρώθηκε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΙΩΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More