Άτακτη υποχώρηση: Τα ΜΑΤ διαλύουν απόπειρα εισβολής των ισλαμιστών – Σύλληψη μεταναστών μπροστά στην κάμερα του BBC

Νέα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα από το ”μέτωπο” του Έβρου.
Μπορεί τις τελευταίες ώρες να υπάρχει σχετική ηρεμία μετά από εντολή Ενρογάν, καθώς περιμένει χρήματα από την ΕΕ, όμως πριν λίγα 24ωρα, οι μετανάστες, προσπάθησαν να ”μπουκάρουν” σε ελληνικό έδαφος.

Τα ΜΑΤ όμως όχι μόνο αντιστάθηκαν, αλλά πέρασαν και στην αντεπίθεση, διαλύοντας τις ορδές των ισλαμιστών που ήθελαν να κάνουν ”ντου”, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν.

Απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα

Ένα ακόμη video ΣΟΚ από την χθεσινή ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ στην Ελλάδα από τους "μετανάστες" με τη βοήθεια της Τουρκίας.❗❗Illegal immigrants trying to bring down the fence and invade greece using steel wire and hook which were given by the Turkish police. ❗❗#ΕΒΡΟΣ #Καστανιες

Δημοσιεύτηκε από Kastanies Evrou στις Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ δείχνει στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας να συλλαμβάνουν εισβολείς, την ώρα που δίνουν συνέντευξη στο αγγλικό ενημερωτικό δίκτυο BBC.

«Σταματήστε» λέει στους Άγγλους ο Έλληνας!

Δείτε τα βίντεο:Με κουκούλες και γάντια προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη

Στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr, το οποίο γυρίστηκε στις 6 Μαρτίου 2019, φαίνονται δεκάδες άντρες να τραβάνε ένα ιδιαίτερα μακρύ σύρμα, το οποίο το έχουν δέσει στον φράκτη. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό, τελικά καταφέρνουν να ξηλώσουν ένα μικρό κομμάτι του φράκτη. Οι ελληνικές Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι «βλέπουν» οργάνωση και σχέδιο από την τουρκική πλευρά για την υποκίνηση «αναβαθμισμένων» επεισοδίων και επιθέσεων. Παρατηρείται ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις εμφανίζονται σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθούν τις ομάδες αυτές να καταφέρουν το σκοπό τους.

Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά φοβάται έντονα το σενάριο της προβοκάτσιας. Δηλαδή της σκόπιμης πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου από πλευρά Τουρκίας στη συνοριογραμμή, το οποίο θα μπορούσε να πυροδοτήσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις σε μία ήδη τεταμένη περίοδο. Οι Αρχές δε φοβούνται τόσο την εκδήλωση προβοκάτσιας, με «όχημα» τους μετανάστες, στις Καστανιές, όπου οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- απόλυτα την κατάσταση, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο του ποταμού Έβρου.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι η ένταση στην ελληνική μεθόριο βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, προσθέτοντας ότι όσο παρατείνεται η κρίση στον Έβρο τόσο αυξάνεται η πιθανότητα πρόκλησης κάποιου επεισοδίου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κατά μήκος του ποταμού από την τουρκική πλευρά έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες 1.000 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι περιπολούν όλο το 24ωρο απέναντι από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, στρατιωτικούς και εθνοφύλακες.

Δείτε βίντεο:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More