Αυτό θα γίνει ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ των τούρκων… Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος αποκάλυψε το σήμα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Tα αποκαλυπτήρια του Σήματος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο οποίο πλέον θα ανήκουν όλες οι ειδικές δυνάμεις της χώρας, έκανε στο Twitter, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον οποίο θα υπάγεται το νέο Σώμα, έγραψε:

«Υπ’ αριθμ. 2 Σ 8/27 Απριλίου 2021 απόφαση ΚΥΣΕΑ.

»”…και εγένετο Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)…”

»Το πρώτο βήμα για το Αύριο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων!

»”ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ”».

Πρόκειται για φράση προερχομένη από την πραγματεία Λακαινών Αποφθέγματα του Πλουτάρχου, στο κεφάλαιο “Ηθικά”, που διασώζει την απάντηση που έδωσε η Λάκαινα στον γιό της, ο οποίος, καθώς εκείνη του έδινε τα όπλα, παρατήρησε ότι το ξίφος ήταν μικρό: Ἄλλη πρὸς τὸν υἱὸν λέγοντα μικρὸν ἔχειν τὸ ξίφος εἶπε “[καὶ] βῆμα πρόσθες”.

Δηλαδή η απάντηση της μητέρας ήταν «κάνε ένα βήμα εμπρός», ώστε να πλησιάσεις τον αντίπαλο.

Η λιτή, συγκλονιστική και μεγαλειώδης φράση, αντιπροσωπεύει το επιθετικό και ατρόμητο φιλοσοφημένο πνεύμα των Σπαρτιατών, πνεύμα που πρέπει να διακατέχει έναν εκπαιδευμένο πολεμιστή, που δεν πρέπει να διστάζει να πλησιάσει τον εχθρό για να τον πολεμήσει.

Στοιχείο το οποίο διακρίνει κατ’ εξοχήν το προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων που συνήθως ελαφρά εξοπλισμένο, καλείται να αντιμετωπίσει εκ του σύνεγγυς τον εχθρό.

Η επιλογή της φράσεως ανήκει στον Α/ΓΕΕΘΑ και συνδέει ευθέως και απολύτως την ένδοξη παράδοση των Ελλήνων αρχαίων πολεμιστών με τους σημερινούς άνδρες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More