ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ – ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ;

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολη, από όπου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατέφτασε στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκαν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Και παρά τα βαρύγδουπα λόγια της κυβέρνησης περί απάντησης σε κάθε πρόκληση και ετοιμότητας σε κάθε κίνηση από μέρους του Τούρκου ΥΠΕξ οι Έλληνες δημοσιογράφοι έμειναν απέξω από ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα την ίδια στιγμή που τουρκικά ΜΜΕ πέρασαν κανονικά μέσα!

Πριν λίγο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατέφτασε στον επόμενο σταθμό, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό.
Τον Τούρκο ΥΠΕΞ συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ενώ την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω, όπως αναφέρει ο xronos.gr.!
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό.

«Επισκέφτηκα το Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Λύκεια της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Το να έχουν τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας όλων των ετών εκπαίδευση υπό καλύτερες συνθήκες στην μητρική τους γλώσσα είναι σημαντικό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συμπατριώτες μας, ώστε να λύσουν προβλήματα», δήλωσε.

Μετά την επίσκεψή του στο σχολείο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More