Χάος στη Χίο από τους λαθρομετενάστες: Επεισόδια και φωτιές στον καταυλισμό «προσφύγων» της ΒΙΑΛ

Εικάζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν εξαιτίας του θανάτου μιας 49χρονης Ιρακινής.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ξέσπασαν φωτιές και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε πυρκαγιά στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και στην καντίνα που βρίσκεται έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Επίσης κάηκαν δύο αυτοκίνητα, ενώ οι πρόσφυγες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εικάζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν εξαιτίας του θανάτου μιας 49χρονης Ιρακινής, η οποία το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείου Χίου.

Η κοινότητα Χαλκειους σε ανακοίνωση της τονίζει:

«Βραδιά Ανάστασης για την υπόλοιπη Χίο, βραδιά σταύρωσης για το Χαλκειός. Επεισόδια…..Νύχτα τρόμου στο Χαλκειός….. Αυτοκίνητα καμένα, ανυπολόγιστες ζημιές, μετανάστες στα χωράφια σε πόλεμο με την αστυνομία και η Πυροσβεστική να προσπαθεί να σβήσει φωτιές. Όλο το χωριό πρέπει να μείνει σπίτια του!!!!»

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More