Χαριεντίζεται με τον Ιμάμογλου ο ΓΑΠ

Συνάντησε τον δήμαρχο της Πόλης, «ξεχνώντας» τις ακραία αλυτρωτικές θέσεις του κόμματός του

Χαριεντίζεται με τον Ιμάμογλου ο «μοιραίος» Γιώργος Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο πρώην πρωθυπουργός κόβει βόλτες στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε το Σάββατο τον νέο δήμαρχο της πόλης και νούμερο ένα εχθρό του Ερντογάν, ενώ από ό,τι μαθαίνουμε θα έχει και άλλες συναντήσεις με τους «εισβολείς» στην ΑΟΖ και τους «ταραξίες» στο Αιγαίο.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο σπίτι της Σεβίντς Ινονού, χήρας του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ερντάλ Ινονού.

Η δεξίωση, την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλεσε «δείπνο προοδευτικών πολιτικών και διανοουμένων», διοργανώθηκε προς τιμήν του Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον πρώην πρωθυπουργό μάλιστα να επιχαίρει επειδή ήταν ο μόνος προσκεκλημένος από το εξωτερικό!

Αδυνατούμε, βεβαίως, να αντιληφθούμε προς τι τόση χαρά, από τη στιγμή που το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση στη σημερινή Εθνοσυνέλευση), το οποίο αποτελεί τη βασική πηγή χρηματοδότησης του νέου δημάρχου, δείχνει μεγαλύτερες αλυτρωτικές διαθέσεις και από τον ίδιο τον Ερντογάν, εγείροντας με κάθε ευκαιρία διεκδικήσεις επί νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου διαφημίζει το φλερτ με τον κεμαλικό Ιμάμογλου, αδιαφορώντας για τη σειρά εγκλημάτων που έχουν διαπράξει στο παρελθόν οι κεμαλικοί εις βάρος των Ελλήνων;

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες προμοτάρουν τη σχέση τους, καθώς ο μεν Γιώργος Παπανδρέου είχε σπεύσει τον Ιούνιο να του δώσει συγχαρητήρια για την εκλογή του, ενώ παλαιότερα ο Ιμάμογλου, όταν ήταν ακόμα δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού, είχε βραβεύσει τον Ελληνα πολιτικό για τη… συμβολή του στην ειρήνη.

Πάντως, ο πάντα πρόθυμος ΓΑΠ θα έχει και άλλες «ενδιαφέρουσες» συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς την Πέμπτη θα βρεθεί σε παρουσίαση βιβλίου με ομιλητές τον ίδιο, τον Νίκο Βούτση, τη Μαριέττα Γιαννάκου, αλλά και τον Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, τον πρώτο Τουρκοκύπριο που εκλέγεται στο Ευρωκοινοβούλιο….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More