Χριστός Ανέστη! – Υπάρχει ελπίδα αν το θελήσουμε πραγματικά και αντισταθούμε στον πόλεμο κατά της Πίστης

Χριστός Ανέστη! Η κανονική Ανάσταση του Κυρίου, «την τρίτη ημέρα κατά τα Γραφάς», είναι γεγονός και σκορπίζει αισιοδοξία και ελπίδα στον κατατρεγμένο ελληνικό λαό ο οποίος βιώνει επί 11 χρόνια τον δικό του Γολγοθά, με αλλεπάλληλες «σταυρώσεις» χωρίς, δυστυχώς, να υπάρχει κάποια ορατή προοπτική για την Ανάστασή του.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου έγινε στις 00.00 της 2ας Μαΐου και όχι, φυσικά τρεις ώρες ενωρίτερα, στις 21.00 της 1ης Μαΐου, όπως για «υγειονομικούς» λόγους επέβαλε η κυβέρνηση, ουσιαστικά επιβλήθηκε από δυνάμεις που έχουν μοναδικό στόχο την αποκαθήλωση Ορθοδοξίας, Πίστης και χριστιανικών παραδόσεων.

Χωρίς, δυστυχώς, να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Είθε αυτή η Ανάσταση να δώσει φως και δύναμη στους πολίτες για να αντισταθούν νικηφόρα στις καταπατήσεις των ατομικών τους ελευθεριών και να επιτύχουν την ευημερία που αξίζουν, χωρίς συμβιβασμούς στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

Αλλωστε όπως έχει διδάξει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Όλοι μεν θα αναστηθούν, όχι όμως όλοι για να ζήσουν αιώνια με τον Θεό. Θα αναστηθούν, άλλοι μεν για την κόλαση, άλλοι για τη Ζωή. Γι’ αυτό δεν είπε απλώς ο Χριστός ”Θα Αναστήσει”, αλλά είπε: ”Θα Ζωοποιήσει”, πράγμα πολύ ανώτερο της Αναστάσεως, που μόνο στους δικαίους θα δωρηθεί».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More