“Διάλογο άνευ όρων και αποστρατιωτικοποίηση” θέλει η Άγκυρα! Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του κάνει σαφές ότι η Άγκυρα επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα “χωρίς προϋποθέσεις”! Δηλαδή με όλα τα θέματα στο τραπέζι.

Μας …κατηγορεί για δημιουργία κλίματος έντασης λόγω των ασκήσεων που κάνουν οι ΕΔ, ακόμη και σε “αποστρατιωτικοποιημένα” κατά την άποψη της νησιά!

Η Αθήνα τι θα απαντήσει;

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας απέναντι στο άνοιγμα διαύλων διαλόγου, ειδικά διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι η αυξανόμενη ένταση και τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας συνεχίζονται στην περιοχή. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών σε αφοπλισμένη κατάσταση με NOTAM, και έκλεισε το Αιγαίο και μια μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην κοινή λογική και στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More