Δημοσκόπηση: Το 56% θέλει στρατιωτική απάντηση στην Τουρκία εάν παραβιάσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Υπέρ της στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε περίπτωση που υπάρξει ευθεία καταπάτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το παραπάνω καταγράφεται σε έρευνα της της εταιρείας Interview για την Βεργίνα Τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό.

Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 της Βουλής για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της.

Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%).

Σε ότι αφορά τα πολιτικά ευρήματα της δημοσκόπησης διαπιστώνεται προβάδισμα της ΝΔ, που κυμαίνεται από 16,9% έως και 20,8%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα.

Έτσι η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%, η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.

Στη αντίστοιχη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 5,9%, ΚΚΕ 4,9%, Ελληνική Λύση 3,4% και ΜέΡΑ 25 στο 2,4%.

Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More