Διόδια: Γιατρός πήγαινε να χειρουργήσει ασθενή του και «έφαγε» πρόστιμο γιατί οδηγούσε… Mercedes

Γιατρός που έχει το ιατρείο του στο Αγρίνιο και μετέβαινε από την Αθήνα να χειρουργήσει ασθενή του σε κλινική της πόλης, με όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν την επαγγελματική του ιδιότητα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, του έκοψαν πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση.

Μάλιστα ο αρχιφύλακας τροχονόμος με αυθάδεια απευθύνθηκε στον ιατρό απαξιωτικά και του αιτιολόγησε ότι όποιος οδηγεί Mercedes ελέγχεται και πληρώνει πρόστιμο, γιατί έχει να πληρώσει!

Ο γιατρός, όταν ζήτησε να μιλήσει με τον προϊστάμενό του, εκείνος (ανθυπαστυνόμος στον βαθμό) αρνήθηκε να ακούσει τις αιτιάσεις του. Του ζητήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, αλλά αρνήθηκε να τα δώσει.

Τότε ο γιατρός απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ -μέσω του συνηγόρου του- καταγγέλλοντας την αστυνομική αυθαιρεσία στο συμβάν.

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, ενόψει του Πάσχα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αλλά και στους παραδρόμους τους αλλά ορισμένες φορές η αυστηρότητα είναι υπέρ το δέον ειδικά αν αναλογιστούν τους μήνες που οι Έλληνες είναι αποκλεισμένοι στις πόλεις και να μην κατεβάζουν ακόμα και οικογένειες από τα ΚΤΕΛ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More