ΕΚΤΑΚΤΟ: Καστανιές Εβρου: Οικογένειες στέλνουν γυναίκες & παιδιά στα «μετόπισθεν» για «καλό και για κακό»

Απομακρύνονται με ιδία πρωτοβουλία κάτοικοι από το χωριό Καστανιές στον Έβρο, λόγω της διάχυτης ανησυχίας πιθανής διάρρηξης τη νύχτα της ελληνικής άμυνας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύονται συνέχεια οι αλλοδαποί από την άλλη πλευρά των συνόρων και μέσα στη νύχτα θα πραγματοποιήσουν την τελική επίθεσή τους.

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν και αυτές ενισχυθεί, αλλά οι φόβοι είναι διάχυτοι, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται παλέτες-αυτοσχέδιες πλατφόρμες γεφύρωσης και μοιράζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες στους αλλοδαπούς

Το ζήτημα είναι ότι ο αντικειμενικός τους στόχος είναι να μπουν απλά στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί αν δεν υπάρξει έναρξη προειδοποιητικών πυρών που θα διαλύσει τις συγκεντρώσεις και δεν ξεκαθαριστεί ότι όποιος εισέρχεται θα επιστρέφεται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία, «ακόμα και με αλεξίπτωτο» που λέει ο λόγος.

Στις Καστανιές ο φόβος των κατοίκων είναι τέτοιος που αρκετές οικογένειες στέλνει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού Έβρου.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πριν λίγο προχώρησε σε δραματική δήλωση:

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η ελληνική συνοριοφυλακή δίνουν την μάχη τους. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με όπλο παράνομους μετανάστες, Προσευχόμεθα για όλους εκείνους που δεν είναι λίγοι, που δίνουν τη μάχη υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η τοπική κοινωνία σύσσωμη συμπαρίσταται σε όσους υπερασπίζονται τα σύνορα μας».

Δείτε στο βίντεο τι επικρατεί στην ανατολική πλευρά των Καστανέων από την πλευρά των επιτιθέμενων. Προσέξτε την λαμαρίνα που ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί για την γεφύρωση του συρματοπλέγματος την νύχτα.
Θα απελευθερωθούν πυρά; Αν διαρραγεί εντελώς η άμυνα τι θα γίνει; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα η ελληνική πλευρά, όχι μόνο στις Καστανιές, αλλά και σε άλλα σημεία του Εβρου, μεταφέρει πρόσθετες ενισχύσεις.

Ομάδες της ΕΚΑΜ διατάχθηκαν να μεταβούν στις Καστανιές Έβρου. Νωρίτερα το απόγευμα διμοιρίες της ΥΑΤ από Θεσσαλονίκη και Αθήνα αναχώρησαν επίσης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 4-6 διμοιρίες, που αναμένεται να προστεθούν στις υπάρχουσες 10 που υπάρχουν στο σημείο.

Ακόμη 360 στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνει αύριο στον Έβρο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεχίζοντας τη μετακίνηση προσωπικού από στρατιωτικούς σχηματισμούς της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι συγκεκριμένοι έρχονται να προστεθούν στους περίπου 300 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων δύο λόχων Καταδρομέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σήμερα σε κρίσιμα σημεία και περάσματα του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 600, συνολικά, στρατιώτες που έχουν σταλεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα φύλλα πορείας τους.

🔴(Συμβαίνει τώρα) Εικόνες που σοκάρουν στις Καστανιές Έβρου

Δημοσιεύτηκε από TV Ροδόπη Αν.Μακεδονίας-Θράκης στις Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More