Έκτακτο: Η Σλοβακία αποσύρθηκε άρον-άρον από τουρκική άσκηση – Συμμετείχαν τα Κατεχόμενα

Ο Ivan Korcok ανακοίνωσε την απόφαση αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια
Ουπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε την Πέμπτη σύντομη συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ιβάν Κόρτσοκ στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) που διεξάγεται στη Λισσαβώνα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο αυτό ο Σλοβάκος υπουργός ενημέρωσε ότι η Σλοβακία απέσυρε την συμμετοχή της από την τουρκική στρατιωτική άσκηση Anadolu Ankasi 2021, η οποία διεξάγεται μεταξύ 24 Μαΐου και 4 Ιουνίου, λόγω της συμμετοχής των κατεχομένων, τονίζοντας την προσήλωση της χώρας του προς το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ τόνισε παράλληλα την προσήλωση της χώρας του προς το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε τον Σλοβάκο ομόλογό του για την ταχεία αντίδραση του. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί σχετικά διαβήματα, σε συντονισμό με την Κυπριακή πλευρά, προς την Σλοβακία.


Ποιες χώρες συμμετέχουν

Οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση με τα Κατεχόμενα της Κύπρου είναι η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ.

Δηλαδή οι μοναδικοί σύμμαχοι της Τουρκίας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More