ΕΚΤΑΚΤΟ – Κάλυμνος: Επέβαλε πάλι lockdown στο νησί η κυβέρνηση! – Ποιές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που ακολουθούν

Αιφνιδιαστική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί νέο lockdown στην Κάλυμνο, λίγες ώρες μετά την κατάργησή του, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το νησί ήταν μεταξύ των περιοχών που από χθες η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να επιβάλλει νέο lockdown!

Όπως αποκάλυψαμε χτες «Έτοιμη να κλείσει πάλι με lockdown την μισή Ελλάδα είναι πάλι η κυβέρνηση, καθώς ανακοινώνεται ότι η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Καρπάθος και ο Μυλοποτάμος Ρεθύμνου είναι οι πρώτες περιοχές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε σκληρό lockdown, την ημέρα που υποτίθεται αίρεται, ενώ έτοιμοι να κάνουν ανακοινώσεις για lockdown είναι και για την Ρόδο, αλλά και για την Πάρο!».

Το νησί είναι το πρώτο αλλά σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο: Σχεδόν όλες οι παραπάνω περιοχές θα κλείσουν γιατί «έτσι το θέλει» η κυβέρνηση,

Η ανακοίνωση:

«Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, και λαμβάνοντας υπόψη και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εισήγηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και των επιδημιολόγων της Επιτροπής Επιδημιολογικού Χάρτη, αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα 24-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνει σχετικά: «Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο. Αποφασίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα να παραμείνει το νησί σε ειδικό καθεστώς και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία.

Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους και επιμονή στα μέτρα, έτσι ώστε η άρση των ειδικών μέτρων να γίνει με ασφάλεια και χωρίς ρίσκα και τα όμορφα νησιά μας να επανέλθουν στην κανονικότητά τους».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More