ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο φυγόδικος τέως βουλευτής της Χ.Α. Χρήστος Παππάς σε απόσταση 1000 μ. από το υπ. Προ.πο

Στα χέρια της ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου, 1000 μέτρα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τις Αρχές προκειμένου να παραδοθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έμενε φιλοξενούμενος σε σπίτι φίλου του.

Ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εξαφάνιση του 60χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο – αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς, συνεργάτες κ.λπ.- το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.

Οι αρχές εκτιμούσαν -λανθασμένα από ότι φάνηκε- ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα σε χώρα των Βαλκανίων, για να αποφύγει τη σύλληψη μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και τριών μηνών. Μάλιστα, είχαν γίνει έρευνες στο Άγιο Όρος, ενώ υπήρχαν εικασίες ότι κρυβόταν σε μοναστήρι κάπου στα Βαλκάνια.

Ο Χρήστος Παππάς θεωρούταν από τα πλέον σοβαρά στελέχη της Χρυσής Αυγής σε σημείο που οι τότε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιδίωκαν παρασκηνιακά να «υπάρξουν» γέφυρες ώστε να γίνει «μεταγραφή» του στην Πειραιώς.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More