ΕΚΤΑΚΤΟ – «Βόμβα» Πομπέο: «Ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος για στρατιωτική επίθεση στη Τουρκία» – Αιφνιδιαστικές κινήσεις από Ουάσινγκτον

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος για να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν χρειαστεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ωστόσο πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση όμως που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «πλήρως προετοιμασμένος» για να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας, αν προκύψει ανάγκη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο.

«Ωστόσο, σε περίπτωση που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πομπέο, πάντως, δεν αποκάλυψε ποια είναι η κόκκινη γραμμή που θα οδηγούσε σε στρατιωτική δράση εναντίον της Άγκυρας.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιήσει σίγουρα οικονομικές και διπλωματικές δυνάμεις, προτού στραφεί σε στρατιωτική δράση.


Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν υποσχέθηκαν να μείνουν στη Συρία 400 χρόνια για να προστατεύσουν τους Κούρδους

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος – ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με αντιδράσεις για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία – επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα μείνουν στην περιοχή 400 χρόνια για να τους προστατεύσουν.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν επιθυμεί την παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και έκανε λόγο για «έξυπνη» αποχώρησή τους.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More