Έλληνες στρατιώτες ύψωσαν την τουρκική σημαία!

Γ’ ΣΣ -NRDC-GR: Έλληνες στρατιώτες ύψωσαν τουρκική σημαία! Το αδιανόητο συνέβη στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της ίδρυσης της Τουρκίας
Οι εικόνες από Έλληνες στρατιώτες να υψώνουν τουρκική σημαία μέσα στην Θεσσαλονίκη, είναι σίγουρα σοκαριστικές.

Ωστόσο δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής ημέρας της Τουρκίας, από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο NRDC-GR.
Η τουρκική εθνική ημέρα είναι η 29η Οκτωβρίου, ημέρα που ανακηρύχθηκε από τον Κεμάλ η τουρκική δημοκρατία. Ο εορτασμός έγινε λίγο νωρίτερα, προφανώς για να μην συμπέσει με την ελληνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Διοικητής του NRDC-GR, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΡΑΣ υποδέχθηκε τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο κ. Efe CEYLAN ο οποίος τιμήσε την τελετή με την παρουσία του μαζί με άλλους τουρκικούς προσκεκλημένους.
Μάλιστα ο Τούρκος πρόξενος ήταν αυτός που παρέδωσε την τουρκική σημαία στους Έλληνες στρατιώτες για να την υψώσουν.

Ο διοικητής του NRDC-GR συνεχάρη την γειτονική χώρα για την επέτειο και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συμβολή του τουρκικού προσωπικού στις επιτυχίες του ελληνικού – ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του NRDC-GR.

Η ημέρα εθνικής γιορτής της Τουρκίας γιορτάζεται από το 1923 στις 29 Οκτωβρίου, οπότε ο Κεμάλ ανακήρυξε την ίδρυσή της.

Στις 29 Οκτωβρίου είναι η μεγάλη εθνική γιορτή, η Εορτή της Τουρκίας.

Μετά την απώθηση του ελληνικού στρατού η Συνθήκη των Σεβρών ακυρώθηκε από τη Συνθήκη της Λωζάννης, στις 24 Ιουλίου του 1923.

Στις 2 Οκτωβρίου οι Σύμμαχοι εκκένωναν την Κωνσταντινούπολη. Διάφορα ξένα κράτη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, είχαν ήδη αναγνωρίσει de facto το καθεστώς της Αγκυρας.

Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ αποφάσιζε να ανακηρύξει επισήμως τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

Φέτος γιορτάζεται η 96η επέτειος της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More