Ελληνική Φ/Γ καταδιώκει τουρκικά πολεμικά πλοία στην Λιβύη

”Μπλόκο” σε παράνομη μεταφορά όπλων
Eπιβεβαιώνεται για όσα γράφαμε νωρίτερα Όπως σας αναφέραμε, εδώ και λίγες ώρες υπάρχει Ελληνική Φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης, στα πλαίσια της επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ”.

Η Αθήνα με λίγα λόγια στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και της δίνει να καταλάβει πως μετά το Αιγαίο και στο Λιβυκό Πέλαγος θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες από το Ελληνικό ΠΝ.

Το σημερινό περιστατικό:

“Ελληνοτουρκική κόντρα” ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δόθηκε εντολή από τον Ιταλό διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας «Σπέτσαι», να ελέγξει ύποπτο τουρκικό εμπορικό πλοίο για μεταφορά όπλων.

Απογείωσε ελικόπτερο με ειδική ομάδα βατραχανθρώπων – κομάντος, έτσι ώστε να πετάξει πάνω από το πλοίο, να κατέβουν για να το ελέγξουν.

Το πλοίο ”CERKIN” συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που έλγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ”.

Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ. Η παρακολούθηση συνεχίζεται και αναμένεται η ευρωπαϊκή πλέον αντίδραση.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More