Ελληνικό ναρκαλιευτικό στα Δαρδανέλια αρνήθηκε να υψώσει την τουρκική σημαία

”Πυρ και μανία” έγιναν οι Τούρκοι, αφού ελληνικό ναρκαλιευτικό αρνήθηκε να σηκώσει την τουρκική σημαία εισερχόμενο στα Δαρδανέλια παρά τις εκκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι το διερχόμενο των Δαρδανελίων ελληνικό ναρκαλιευτικό με την ονομασία «Ευρώπη», το οποίο ανήκει στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό με αριθμό M62, αρνήθηκε να σηκώσει την τουρκική σημαία, πλέοντας προς τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι δεν σηκώνουν ελληνική σημαία κατά κόρον όταν εισέρχονται τουρκικά πολεμικά πλοία σε ελληνικά λιμάνια στο πλαίσιο ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Το 2017 στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 17». Ενώ τα πλοία από Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία και Αίγυπτο ύψωσαν την ελληνική σημαία, από τη στιγμή που κατέπλευσαν σε ελληνικό λιμάνι, το τουρκικό TCG ALANYA αρνήθηκε να πράξει το ίδιο!

Δείτε βίντεο:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More