Εν μέσω απειλών η Ελλάδα συζητά με την Τουρκία …τι ακριβώς;

Στο τραπέζι Ελλάδα και Τουρκία στο πλαίσιο του 62ου γύρου διερευνητικών επαφών.Με φόντο τις Τουρκικές απειλές ακόμη και την παραμονή της συνάντησης…

Η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της να προσέλθει στις συζητήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι το μόνο ανοικτό ζήτημα είναι αυτό που αφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ κι ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για “γκρίζες ζώνες” και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών -θέματα δηλαδή που επιδιώκει διαρκώς να βάλει στο τραπέζι η Άγκυρα.

“Στο διάλογο πάμε με οριοθετημένη ατζέντα, δεν πάμε σε έναν διάλογο όπως τον επιθυμεί η Τουρκία, επί παντός επιστητού”, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε αυτό το πλαίσιο ομονοεί και η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την ΠτΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας αναφέρει πως: “Πρέπει να δημιουργηθεί μια εθνική γραμμή με το ζήτημα της Τουρκίας. Η πρότασή μας είναι στο τραπέζι για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών”.

“Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μόνο θέμα που συζητούμε είναι η οριοθέτηση, ειδάλλως να πάμε Χάγη”, τονίζει ο Χάρης Καστανίδηςβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Της ελληνικής ομάδας ηγείται ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης, ενώ στην Τουρκική επικεφαλής θα είναι ο Σεντάτ Ονάλ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More