Ένταση στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα: Αρνούνται την μεταφορά των κρουσμάτων! – Άναψαν φωτιές (βίντεο)

Με επεισόδια και διαμαρτυρίες από τους Ρομά ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στον οικισμό Νέα Σμύρνη στην Λάρισα, καθώς αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο όσοι βρέθηκαν θετικοί και θα μεταφέρονταν στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή».

Τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από τον οικισμό και έχει κληθεί η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων στην «Αρωγή».

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια βρίσκονται, μετά την άρνηση εκείνων που βρέθηκαν θετικοί να μεταφερθούν σε ειδική δομή. Κλειστός παραμένει αυτή την ώρα ο κεντρικός δρόμος του οικισμού ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως οι Ρομά άναψαν και φωτιές ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι 35 θετικά κρούσματα κορωνοϊού προέκυψαν μετά τις 637 δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη συνοικία Ρομά στην Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More