Επιστολή στρατιωτών από τη Ρω

Υπηρετούν τη θητεία του στη Ρω…Συνέταξαν μια επιστολή για τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες…

Η επιστολή:

Υπηρετούμε στο επιτηρητικό φυλάκιο της ακριτικής νήσου Ρω. Φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Καταδικάζουμε την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά η οποία στην ουσία δίνει “αέρα” στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκαν τα παραμύθια σχετικά με τους ευρωατλαντικούς «συμμάχους» που είναι δήθεν εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι αυτοί που διαχρονικά εξαπολύουν πολέμους ενάντια στους λαούς. Στην περιοχή μας σχεδιάζουν και προωθούν τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας με νέους κινδύνους για τους λαούς.

Οι νέοι που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία στα σύνορα της πατρίδας μας αλλά και συνολικά παρακολουθούμε με ανησυχία και με επαγρύπνηση τα παζάρια των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, την όξυνση των ανταγωνισμών τους και την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμμετέχει σ’ αυτά τα επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό παζάρια. Επίσης μέσα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών.

Το κεφάλαιο και οι συμμαχίες του ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την εδαφική ακεραιότητα και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας γι αυτό και δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας.
Τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών μας, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More