Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός δεν θα φύγει από την Κύπρο, οι εγγυήσεις δεν θα καταργηθούν

Eπίσκεψη στα κατεχόμενα την 20ή Ιουλίου -επέτειο της τουρκικής εισβολής- προαναγγέλλει μιλώντας στην εφημερίδα Sabah ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας παράλληλα σε σταθερά προκλητική γραμμή πως δεν μπορεί να γίνεται ούτε λόγος για απόσυρση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

«Να το μάθει όλη η Υφήλιος: Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν θα καταργηθούν, ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο» δήλωσε ο Ερντογάν αφού έκανε λόγο για αμφιλεγόμενη στάση της ΕΕ και προσέγγιση του ΟΗΕ για «κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας και απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στο έλεος των οχλήσεων των Ελληνοκυπρίων. Δεν μπορεί καν να υπάρχει πρόταση για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων. Θα συνεχίσουμε τη διπλωματία μας με χώρες σε διεθνή φόρα τις προσεχείς ημέρες.

»Μέχρι στιγμής, η στάση τους υπήρξε σαφής, αλλά θα επιδιώξουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στο έπακρο. Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών» συνέχισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Sabah.

Παράλληλα, δήλωσε ότι εκτός απροόπτου θα βρίσκεται την 20ή Ιουλίου στα κατεχόμενα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More