Εσχάτη αμνησία! Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία δεν άρθρωσαν λέξη για την επέτειο των 25 χρόνων

Ούτε μια κουβέντα για την επέτειο των Ιμίων και τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που έπεσαν εκπληρώνοντας το καθήκον τους δεν πρόλαβε να γράψει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρότι σε άλλες περιπτώσεις «παγκοσμίων ημερών» και δικαιωματιστικών σκοπών φροντίζει να μας ενημερώσει μέσω κοινωνικών δικτύων για την άποψή της. Άφωνος παρέμεινε όμως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας!

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να καταθέσει στεφάνι (έστω σε κάποιο από τα μνημεία) ούτε να οργανώσει επίσημο μνημόσυνο σε συνεργασία με την Εκκλησία στέλνοντας κάποιον εκπρόσωπό της. Θλίψη!

Δεν ήταν όμως μόνον τα τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα που επέλεξαν να «ξεχάσουν» την επέτειο των Ιμίων. Η λήθη απέκτησε απ΄ ό,τι φαίνεται θεσμικά χαρακτηριστικά, καθώς η κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή κρίσιμη για τα εθνικά μας ζητήματα συγκυρία κρύφτηκαν! Δεν προέβησαν σε καμία ανακοίνωση. H Ν.Δ. περιορίστηκε σε μια λακωνική αναφορά στα social media, όπως και το ΚΙΝ.ΑΛ. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρινε σκόπιμο να πράξει ούτε αυτό… Φοβούμενοι να μη χαλάσει το κλίμα των διερευνητικών, μη θυμίσουν στους Έλληνες ποιοι είναι οι «απέναντι» οι οποίοι συνεχίζουν με συνέπεια την επιθετική τους συμπεριφορά αλλά ίσως και για να μην… ενοχληθούν τα παραπαίδια του μοιραίου Κώστα Σημίτη που συνεχίζουν την πολιτική τους καριέρα σε κάθε πόστο του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού, όλοι τους σιώπησαν.

Αυτοί που έσωσαν την τιμή της πατρίδας ήταν ακόμη μια φορά οι στρατιωτικοί. Η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε την Παρασκευή το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Αεροπορίας Ναυτικού στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού, στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου Μαραθώνα. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, αλλά και συγγενείς των πεσόντων. Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους τρεις αξιωματικούς που έπεσαν στα Ιμια τελέστηκε χθες Κυριακή και στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πόθια Καλύμνου και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Καλύμνου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, εμπρός από το λιμεναρχείο, και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More