Εξευτελίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αποκαλούν «Βόρεια Μακεδονία» τα Σκόπια & ξεκινούν εκπαίδευση «επ’ωφελεία της»

Ανακοίνωση τύπου με θέμα “Διοργάνωση Εκπαίδευσης Τυποποίησης ΝΑΤΟ επ’ ωφελεία της Βόρειας Μακεδονίας” εξέδωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Το χρονικό διάστημα από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, εκπαίδευση τυποποίησης ΝΑΤΟ επ’ ωφελεία της Βόρειας Μακεδονίας, σε 2 φάσεις ως ακολούθως:

α. Από 21 έως 22 Οκτωβρίου 2019

Διεξαγωγή διήμερης εκπαίδευσης στο NRDC-GR (Θεσσαλονίκη) κυρίως επί θεμάτων χερσαίας τυποποίησης NATO, καθώς και ενημερωτικής επίσκεψης στο υπόψη Στρατηγείο.

β. Από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2019

Συνέχιση της εκπαίδευσης σε στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο στα Σκόπια, κυρίως επί θεμάτων που άπτονται των συμμαχικών διαδικασιών τυποποίησης.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε την επομένη των δηλώσεων του Ζ.Ζάεφ που επί της ουσίας καταγγέλλει την Συμφωνία των Πρεσπών ότι δεν ισχύει επειδή τρεις χώρες της ΕΕ, οι Γαλλία, Ολλανδία και Δανία, άσκησαν βέτο για την μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια.

Πρόκειται για μονομερή καταγγελία και με αυτή την κίνηση ο Ζ.Ζάεφ επιδιώκει να αποδεσμευτεί ως προς το εσωτερικό της χώρας του σε ότι αφορά την Συμφωνία.

Δηλαδή θέλει να επαναφέρει την «σκέτη» ονομασία «Μακεδονία» και φυσικά να μην ξανατοποθετηθούν πινακίδες στα αγάλματα των Μ.Αλέξανδρου και Φίλιππου που να αναφέρουν ότι ήταν Έλληνες.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More