Φάληρο: Βανδάλισαν το γκράφιτι με τη μορφή του Καραϊσκάκη

Άγνωστοι, που κάθε αναφορά στις έννοιες πατρίδα και έθνος τους προκαλεί αλλεργία προφανώς, βανδάλισαν γκράφιτι του νεαρού δημιουργού Εύρυτου, με θέμα τους ήρωες του 1821.

Το τελευταίο διάστημα, μ’ αφορμή και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, ο 18χρονους καλλιτέχνης φιλοτέχνησε σε τοίχους των Αθηνών τις μορφές του Καραϊσκάκη, του Νικηταρά, του Μπότσαρη κ.α., που γρήγορα έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στο protothema.gr, με τη κίνηση αυτή θέλησε να τιμήσει την επέτειο της Επανάστασης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σ’ όσους επιδιώκουν να γκριζάρουν το μήνυμα των Αγωνιστών του 1821. Την περασμένη Κυριακή ωστόσο, άγνωστοι βανδάλισαν με πράσινη μπογιά γκράφιτι με τη μορφή Γεώργιου Καραϊσκάκη, στην περιοχή του Φαλήρου.

Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή ο Eύρυτος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μετά την ανάρτηση, ακολούθησαν δεκάδες σχόλια υποστήριξης στα social media προς τον νεαρό δημιουργό, ζητώντας του να συνεχίσει ακάθεκτος το έργο του, προβάλλοντας μέσα από τις δημιουργίες του τους Ήρωες του 1821 και άλλες μορφές της ελληνικής ιστορίας.

Ο μόλις 18 ετών καλλιτέχνης γκράφιτι, σπουδάζει στο ΑΠΘ. Είναι αυτοδίδακτος και ασχολείται από μικρός με τις καλές τέχνες, σ’ ερασιτεχνικό επίπεδο. Με το γκράφιτι και το σπρέι ξεκίνησε να πειραματίζεται τον περασμένο Δεκέμβριο, με πρώτο έργο του τον «ματωμένο ιερέα».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More