Γαλλία – Α/ΓΕΕΘΑ προς στρατιωτικούς: ”Παραιτηθείτε”

Όλο το πολιτικό σύστημα κατά των στρατιωτικών
Σαρώνει το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας η “χακί” βροντή που προέκυψε εσχάτως.Το Πενταπόσταγμα από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα με την οργανωμένη αντίδραση τμημάτων του γαλλικού στρατού κατά του Προέδρου Μακρόν έχει αναλύσει όλα τα δεδομένα.

Πριν από λίγες μέρες υπενθυμίζεται πως ήρθε στο φως και δεύτερη επιστολή-πέραν της πρώτης των αποστράτων-υπογεγραμμένη από εν ενεργεία στρατιωτικούς, οι οποίοι πάντως διατήρησαν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους προκαλώντας την οργή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Τώρα, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στη Γαλλία κάλεσε τους στρατιωτικούς που υπέγραψαν την επιστολή να παραιτηθούν, προειδοποιώντας τον Πρόεδρο Μακρόν για έναν «εμφύλιο πόλεμο»!

Η πρώτη επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα, προειδοποίησε για την «αποσύνθεση» της Γαλλίας λόγω των αρχών που έχουν κάνει «παραχωρήσεις» στον ισλαμισμό και για τον πόλεμο της ακροαριστεράς στο έθνος- κράτος

Ακολούθησε μια ακόμη επιστολή σε παρόμοιο τόνο, προειδοποιώντας ότι το κίνημα «αντι-ρατσισμού» επιδιώκει να δημιουργήσει έναν «φυλετικό πόλεμο» και επιτίθεται σε σύμβολα της γαλλικής πολιτιστικής συνοχής και ταυτότητας.

Ο Αρχηγός Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Francois Lecointre απάντησε στη δεύτερη επιστολή, δηλώνοντας ότι οι συγγραφείς της πρέπει να εγκαταλείψουν το Στράτευμα.

«Το πιο λογικό πράγμα είναι σίγουρα να εγκαταλείψετε [το στρατό] για να μπορέσετε να δημοσιοποιήσετε τις ιδέες και τις πεποιθήσεις σας με έναν εντελώς ελεύθερο τρόπο», δήλωσε ο στρατηγός σε δικό του επιστολή.

Υποστηρίζοντας ότι οι στρατιωτικοί υποτίθεται ότι θα έπρεπε να παραμείνουν πολιτικά ουδέτεροι και δεν έχουν ηθικό ή νομικό δικαίωμα να παρέμβουν στο ζήτημα, ο Lecointre κάλεσε τα μέλη τους εν ενεργεία στρατιωτικούς «να επιδείξουν κοινή λογική» και να παραιτηθούν.

«Αρνούμαι σε όλους… το δικαίωμα να κάνουν πολιτικές δηλώσεις επισημαίνοντας την κατάταξή τους», πρόσθεσε ο Lecointre.

Ενώ ο Lecointre σταμάτησε να προτείνει τιμωρία για τους εν λόγω στρατιωτικούς, ο αριστερός και προεδρικός υποψήφιος Jean-Luc Mélenchon, ορκίστηκε να «καθαρίσει» τον στρατό από τυχόν διαφωνούντες.

Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσίευση της πρώτης επιστολής διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των Γάλλων συμφώνησε με τους υπογράφοντες ότι η χώρα κατευθύνεται προς «εμφύλιο πόλεμο».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More