Για ΒΙΑΙΗ διάβαση του Έβρου προετοιμάζονται οι τούρκοι… Άσκηση πρόκληση στα πλαίσια των διερευνητικών! ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι τις 10 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη φορά στην Αθήνα. Στο μεσοδιάστημα όμως οι Τούρκοι φροντίζουν να κρατούν την 1η Στρατιά στην δυτική Θράκη σε εγρήγορση, με συνεχείς ασκήσεις βίαιης διάβασης του Έβρου.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα από 2 έως 5 Φεβρουαρίου ο τουρκικός Στρατός πραγματοποίησε άσκηση γεφύρωσης και βίαιης διάβασης υδάτινων κωλυμάτων στη Θράκη, κοντά στο Κιρκλαρελί, τις γνωστές Σαράντα Εκκλησίες, και σε απόσταση μόλις 55 χλμ. από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό επιτελείο Στρατού φαίνονται κινήσεις αρμάτων Leopard 2A4, τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα FNSS, τεθωρακισμένα τροχοφόραBuran ενώ η διάβαση γίνεται με ποικιλία τρόπων: με στρώση γέφυρας, με σχεδίες και με απευθείας πέρασμα με χρήση αμφίβιων σκαφών ή με την αντίστοιχη συλλογή για τα Leopard.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More