Η Άγκυρα εκθέτει τον Ν.Δένδια: «Γκρίζα ζώνη» η περιοχή στις Φέρες του Εβρου – Ετσι διώξαμε τους Ελληνες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάληψη του ελληνικού εθνικού εδάφους: Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι σημειώνει πως «Η Ελλάδα ανακοίνωσε στο υπουργείο μας στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην περιοχή αποκοπής Φερών (Ferre Kupürü).

Κατόπιν του απαιτούμενου συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο μας επέδωσε στις 11 Μαΐου 2020 νότα στην Ελλάδα, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να κάνει γνωστές τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του έργου και απαίτησε την σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα».

Προσθέτει δε: «Δηλώθηκε επίσης στην Ελλάδα ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί το συμπεφωνημένο σύνορό μας, έχει αλλάξει από το 1926, ημερομηνία που ορίστηκε η οριογραμμή, εξαιτίας φυσικών και τεχνικών λόγων, ότι σε αυτή την περιοχή του συνόρου απουσιάζουν σημαντικές συντεταγμένες που να έχουν συμφωνήσει οι δύο χώρες και, για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα προτού γίνει τεχνικός συντονισμός μεταξύ των επιτροπών των δύο χωρών».

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας και τις προτάσεις μας για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 2020 τοπογραφικές εργασίες και παραβίασε το συμπεφωνημένο σύνορό μας.

Η παραβίαση αυτή αποτράπηκε αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων (σ.σ.: την κατάληψη του ελληνικού εθνικού εδάφους).

Το πρόβλημα θα ξεπεραστεί εάν πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών επιτροπών των δύο χωρών όπως προτείναμε. Δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο στα σύνορά μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πώς έγινε η επιχείρηση

H πρώτη κατάληψη ελληνικού εδάφους μετά τα Ίμια δεν ήταν μία αστραπιαία ενέργεια μέσα στη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996.

Ήταν μια ευρεία τουρκική στρατιωτική ενέργεια, η οποία διήρκεσε συνολικά 10 ημέρες. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, όταν η Τουρκία επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ επειδή στην περιοχή Μελισσοκομείο, στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ξεκίνησαν να τοποθετούν επί (σ.σ.: ελληνικού εδάφους) φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.

Πρόκειται για μία περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.

Σε ένα σημείο της ελληνικής περιοχής περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται.

Η Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα για την ενέργεια της ελληνικής πλευράς και απείλησε με στρατιωτική ενέργεια, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας σε ανακοίνωση του γραφείου του.

Κατόπιν αυτού, αποσύρθηκαν οι ελληνικές δυνάμεις από την περιοχή των 9.000 στρεμμάτων και ξεκίνησαν διαβουλεύσεις με την τουρκική πλευρά. Φευ, μόλις έφυγαν οι ελληνικές δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, πάτησαν στο ελληνικό έδαφος και… εγκαταστάθηκαν, τοποθετώντας πρόχειρο καταυλισμός και οχυρώσεις.

1 Comment
  1. ΕΛΛΗΝ ΤΙΜΩΡΟΣ says

    Δυστυχώς όπου να στρέψει κανείς το βλέμμα του ο ζόφος της πραγματικότητας σε πληγώνει.Μόνο αφελείς πιστεύουν οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτή τη δράκα(συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό μετά το ’74…)πεμπτοφαλαγγιτών-πρακτόρων(όχι προδοτών γιατί δεν είναι φυλετικά κ γενεαλογικά Έλληνες για να προδώσουν κάτι που δεν τους ανήκει….)οι οποίοι ΑΛΩΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ,ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ υποθηκεύοντας ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ το μέλλον της για τα επόμενα εκατό χρόνια.Μοναδική ΔΙΕΞΟΔΟΣ-ΛΥΣΗ,λύτρωση για το χειμαζόμενο Ελλαδίτη-Ἐλληνα Πολίτη αλλά κ για τον Ελληνισμό εν γένει ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ προσαγωγή κ σύλληψη των αποδεδειγμένα ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ και η ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ σε δίκη ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ κ του Λαού του η παραδειγματική τους ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ.ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ κ θα έρθει προκοπή,θα επέλθει η ΛΥΤΡΩΣΗ για τον Έλληνα ο οποίος θα μπορεί να αφοσιωθεί απερίσπαστος στα ειρηνικά του έργα κ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ.Οποιαδήποτε άλλη”Λύση”οδηγεί σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ ούσα ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More