Η Άγκυρα προκαλεί την παγκόσμια κοινότητα- Κατηγορεί τους Αρμένιους ως δολοφόνους των Τούρκων!

Σύσσωμη κυβέρνηση και αντιπολίτευση βάλει κατά της Αρμενίας
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την ”αρμενική τρομοκρατία”, την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ η Τουρκία!

Στην ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται: “Τα ψέματα δεν διαστρεβλώνουν μόνο την ιστορία, αλλά και αθώες ζωές. Δεν έχουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους συναδέλφους μας που μαρτύρησαν από την αρμενική τρομοκρατία! Αφήστε τους να κοιμηθούν ήσυχα, δεν θα υποταχθούμε σε κανένα ψέμα και καταπίεση.”

Ωστόσο δεν είναι μόνο η απαράδεκτη δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορικά με την γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και οι τουρκικές φιγούρες της αντιπολίτευσης και οι λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι κινούνται σε ανάλογο μήκος κύματος.

Ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι αν ο Μπάιντεν χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» στο ετήσιο προεδρικό μήνυμα που θα δώσει στις 24 Απριλίου, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών διωγμών για τους Αρμένιους διανοούμενους της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης το 1915, αυτό θα ήταν μια πράξη «άδικη και απαράδεκτη».

o Kılıçdaroğlu προειδοποίησε επίσης για «ανεπανόρθωτη ζημία» στις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, και κάλεσε τον Μπάιντεν να «υποστηρίξει μέτρα για την ειρήνη στον Νότιο Καύκασο».

Η Meral Akşener, ηγέτης του μικρότερου κεντροδεξιού αντιπολιτευόμενου Good Party (İYİP) εξέδωσε επίσης μια δήλωση που εκφράζει παρόμοια αισθήματα, όπου είπε ότι η εύθραυστη κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας φέρει προ των ευθυνών τουςτους ηγέτες και των δύο χωρών.

«Η προτεραιότητα των βραχυπρόθεσμων υπολογισμών θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων και λαών και θα εμπλέξει τις μελλοντικές γενιές που θα έρθουν», δήλωσε η Akşener.

«Οι κυβερνήσεις είναι προσωρινές, αλλά στο τέλος, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και η φιλία μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών λαών είναι μόνιμες», πρόσθεσε

Στον αντίποδα των παραπάνω εξωφρενικών επίσημων τουρκικών ισχυρισμών ,ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Avet Adonts αναφέρει ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου που δεν έχουν ακόμη εκφράσει τη θέση τους.

Σχολιάζοντας τις εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» στην ομιλία του στις 24 Απριλίου, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα εάν ο Μπάιντεν χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη. Μπορώ να δηλώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά τις προσεγγίσεις τους όχι για την επίλυση των περιφερειακών μας θεμάτων, αλλά για το πώς αυτή η χώρα εκτιμά τις θεμελιώδεις αξίες και τις ανθρώπινες ελευθερίες».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More