Η άνοδος της Μ.Λεπέν και οι στρατιωτικοί «τρόμαξαν» τον Ε.Μακρόν: «Οι μετανάστες ή θα αφομοιωθούν ή θα φύγουν»

«Έχετε και καθήκοντα προτού αποκτήσετε δικαιώματα» ισχυρίστηκε την Παρασκευή ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος προς παράτυπους μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «έχουμε μια φιλόξενη κουλτούρα και τα πράγματα θα πάνε καλά αν ο καθένας κάνει το καθήκον του». Στο πλαίσιο αυτό, πρόταξε τον ρόλο της κοινωνικής ενσωμάτωσης με το τρίπτυχο «σέβομαι τους κανόνες, προσπαθώ να ενταχτώ, μαθαίνω τη γλώσσα».

«Τα πράγματα δεν είναι δεδομένα. Η Γαλλία παίρνει το μερίδιό της στις μεταναστευτικές ροές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη φιλοξενία και την εκπαίδευση [αυτών των ανθρώπων] αλλά όσοι φτάνουν στο έδαφός μας πρέπει επίσης να πάρουν το μερίδιό τους στην εργασία, να κάνουν την προσπάθειά τους με τη γλώσσα, να προσπαθήσουν να ενταχθούν και να βρουν δουλειά. Αυτό είναι το κλειδί» είπε.

Σε ό,τι αφορά την απονομή εγγράφων στους μετανάστες που δε διαθέτουν ο Μακρόν ισχυρίστηκε πως από τη μία η Γαλλία αποτελεί μια γενναιόδωρη χώρα, από την άλλη ωστόσο «δεν μπορούμε να δώσουμε έγγραφα σε όλους».

Τότε ένας μετανάστης που δε διαθέτει ακόμα έγγραφα του απάντησε πως περιμένει οκτώ ολόκληρα χρόνια για να νομιμοποιηθεί στη χώρα.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρείτε τα κριτήρια. Παίρνουμε το ρόλο μας, αλλά δεν μπορούμε να τους δεχτούμε όλους» απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στρατιωτικοί της Γαλλίας, απόστρατοι και εν ενεργεία, απηύθυναν δυο επιστολές προς πολιτικούς και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο Μακρόν για να καταγγείλουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα της πρώτης επιστολής, την «αποσύνθεση», την «παρακμή» της Γαλλίας από απειλές όπως ο ισλαμισμός ή η ανεξέλεγκτη βία στα προάστια της χώρας και παρά τα όσα το πολιτικό σύστημα στην Γαλλία προσπαθεί μέσω δηλώσεων να υποβιβάσει δείχνει ότι έχει γίνει αντιληπτή η απόφαση της κοινωνίας πλέον να αντιδράσει ακόμα και σκληρά.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More