Η Τουρική Sabah αναρωτιέται: «Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση – Θέλει να ξεκινησει πόλεμο;» Είναι χ@σμένοι..;;;

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες», αυτό υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Sabah, η οποία διερωτάται παράλληλα εάν η Ελλάδα «θέλει πόλεμο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα το περιστατικό με την πτήση των τεσσάρων ελληνικών F-16 κοντά στο Cesme «πρόσθεσε ένα νέο επεισόδιο στις προκλήσεις στο Αιγαίο».

Το δημοσίευμα διερωτάται ποιος είναι ο «σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας» και εάν θέλει να…«ξεκινήσει έναν πόλεμο» με την Τουρκία. Στα ερωτήματα αυτά, απαντάει ο απόστρατος ναύαρχος Αλί Ντενίζ Κουτλούκ.

Ο Κουτλούκ υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει επιλέξει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας τη συμπάθεια ΗΠΑ και ΕΕ. «Οι Έλληνες πιλότοι μεγάλωσαν με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση είναι αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις στρατιωτικές τακτικές. Το Cesme είναι ελεύθερο να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα και τα διεθνή ύδατα. Δεν απειλεί κανέναν» δήλωσε.

Ο απόστρατος ναύαρχος ζητάει από την Άγκυρα να κινηθεί άμεσα προς ΗΠΑ και ΕΕ, ώστε ν’ αποκτήσει η Τουρκία «περισσότερη συμπάθεια», αλλά και ν’ αντιμετωπίσει μ’ αποφασιστικότητα τις ελληνικές προκλήσεις. Ο ίδιος ζητάει να τεθεί επί τάπητος θέμα αφοπλισμού των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αλλά και το ζήτημα κυριαρχίας δεκάδων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με «αδιευκρίνιστο καθεστώς» όπως υποστήριξε.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More