Η Τουρκία ετοιμάζει νέα πολιορκία: «Προσωρινή η απόσυρση των μεταναστών από τον Έβρο – Θα επιστρέψουν»

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η αποχώρηση των παράνομων μεταναστών από τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο αποτελεί παροδικό μέτρο λόγω κορωνοϊού και δεν σηματοδοτεί αλλαγή της τουρκικής πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, ο Σοϊλού ανακοίνωσε και επίσημα ότι 5.800 άτομα μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας από τη μεθοριακή γραμμή σε εννέα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ωστόσο επανέλαβε τις απειλές περί επαναφοράς τους, όταν λήξει ο συναγερμός λόγω του ιού.

«Η εν λόγω κίνηση από την πλευρά μας δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής και οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν όταν η πανδημία περάσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Όταν όλα τελειώσουν δεν θα εμποδίσουμε κανέναν που επιθυμεί να φύγει από την Τουρκία».

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί καταλλήλως αυτή τη φορά με ισχυρά οχυρωματικά έργα που θα κάνουν τα σύνορα πραγματικά απροσπέλαστα, ενισχύοντας κι άλλο το ηθικό των κατοίκων, των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού οι οποίοι κατάφεραν με έναν αναιμικό φράχτη από συρματόπλεγμα (και σε μερικές περιπτώσεις χωρίς καθόλου φράχτη να αντιμετωπίσουν ίσως την μεγαλύτερη χερσαία μεταναστευτική εισβολή που έχει δεχτεί Ευρωπαϊκό κράτος και μάλιστα με ελάχιστη βοήθεια.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More