Ισραηλινό φυλάκιο τινάχθηκε στον αέρα από ρωσικούς πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ

Mε μπαράζ αντιαρματικών πυραύλων Fagot ή Kornet-E κατά μία άλλη πηγή, προσεβλήθη αργά το απόγευμα φυλάκιο του ισραηλινού Στρατού, ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς ένα ασθενοφόρο που βρισκόταν δίπλα του.

Συγκεκριμένα 2 ή 3 κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι τίναξαν στον αέρα το ισραηλινό φυλάκιο στο βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι δεν τραυματίστηκε κανένας Ισραηλινός από την επίθεση.

Το Ισραήλ απάντησε δυναμικά στην επίθεση, βομβαρδίζοντας με πυρά πυροβολικού και από αέρος θέσεις τις Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της δηλώνει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα και σκότωσε τους στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό.

Ο ισραηλινός στρατός ανάρτησε στο Twitter βίντεο, στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση του Λιβάνου ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να περιορίσει τη Χεζμπολάχ και την καταπίεση που ασκεί στον λιβανέζικο λαό, ιδίως στον νότιο Λίβανο που η σιιτική οργάνωση -που υποστηρίζεται από το Ιράν- λειτουργεί ως κράτος εν κράτει.

Ο ισραηλινός Στρατός στο ίδιο βίντεο κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι κρατά τον λιβανέζικο λαό όμηρο. Βέβαια η Χεζμπολάχ στις εκλογές του Λιβάνου είναι δεύτερη πολιτική δύναμη, σε ένα πολιτικό παράδοξο που μόνο στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να συμβεί.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More