Καστανιές ΤΩΡΑ: Νέα επεισόδια(Βίντεο)

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο σημείο συνοριακής διέλευσης στις Καστανιές του Έβρου. Πριν λίγο σημειώθηκαν νέα επεισόδια με δακρυγόνα από τους Τούρκους.
Νέα επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά σημειώθηκαν λίγο πριν τις 10.00 στις Καστανιές του Έβρου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου. Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 08.00 έδεσε το πλοίο Superfast XI στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Το πλοίο της εταιρείας Superfast, που απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, έχει ναυπηγηθεί το 2002, είναι μήκους 200 μέτρων, διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 επιβατών.

Η περιοχή στις Καστανιές παραμένει υπό πολιορκία με τα επεισόδια να είναι συνεχή.

Χθες, εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, που έχουν κατασκηνώσει στις Καστανιές, επιτίθονταν κατά διαστήματα εκσφενδονίζοντας πέτρες, ξύλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρεθεί μπροστά τους, εναντίον των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούσαν να αμυνθούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ο Σταύρος Τζιαμαλίδης πρόεδρος κοινότητας Καστανιών, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά δύσκολη: “Έχουν πολύ μεγάλη βοήθεια από τους Τούρκους οι μετανάστες. Τουρκική περίπολος έκοβε τον φράχτη για να βοηθήσει τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα. Πρόλαβε η δική μας περίπολος και προχώρησε στην αποκατάσταση του φράχτη. Οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι, έχουν υπομονή, θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση όπως μπορούν”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More