Κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών τάχθηκε η «ψυχή» της μάχης κατά του κορωνοϊού Σωτήρης Τσιόδρας

Κατά του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τοποθετήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σ.Τσιόδρας μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα και ξεκαθάρισε ότι είναι κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε στρατιωτικού τύπου μέτρα, να τεθούμε υπό επιτήρηση – όπως αυτά που εφαρμόζονται ήδη στην Γαλλία. Δεν θα μας άρεσε κάτι τέτοιο και για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ομοψυχία στην τήρηση των μέτρων».

Ο ίδιος εκτιμά πως 3.000 κρούσματα, είναι πιθανό να αποτελούν τον πραγματικό αριθμό στη χώρα μας αυτή την στιγμή. Όπως λέει είναι ένα μέγεθος διαχειρίσιμο, αλλά για να παραμείνει διαχειρίσιμο θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Δίνει μάλιστα και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού:

«Εκτιμώ ότι μία αρκετά αποτελεσματική θεραπεία της νόσου COVID-19 θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες και θα πρόκειται για διπλό ή τριπλό κοκτέιλ φαρμάκων. Από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται πως η μονοθεραπεία, με ένα μόνο φάρμακο, δεν προκρίνεται σε αυτή την νόσο. Η Ελλάδα ακολουθεί όλες τις παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις και θα μπορεί να καλύψει θεραπευτικά τους ασθενείς ακριβώς όπως και οι άλλες χώρες»

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More