Καταρρίφθηκαν οπλισμένα ισραηλινά drone στην Συρία από τους Ρώσους (βίντεο)

Σύμφωνα με ρωσικά και συριακά ΜΜΕ, τουλάχιστον ένα ισραηλινό drone καταρρίφθηκε πάνω από την επαρχία Κουνέιτρα και ένα ακόμα τέθηκε, με ρωσική ηλεκτρονική βοήθεια, υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων.

Οπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, «Οι ειδικές ομάδες αποσυναρμολόγησαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε βόμβες διασποράς και το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από το όρος Ερμών, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Κουνέιτρα» αναφέρει το Sana.

Η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro επιβεβαιώνει την κατάρριψη του ισραηλινού drone στην Κουνέιτρα, ενώ συμπληρώνει πως «οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός δεύτερου».

Για τις επιτυχίες αυτές «φωτογραφίζονται» οι ρωσικές δυνάμεις και συγκεκριμένα για την κατάρριψη του αεροσκάφους, το σύστημα SHORAD Pantsir S.1.

Στην επαρχία έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ρωσικές δυνάμεις σε σειρά φυλακίων, εδώ και δύο χρόνια.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται, ένα από τα drone είχε μικρές ζημιές, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την πτήση, ενώ το δεύτερο δεν είχε κάποια ορατή ζημιά.

Την Πέμπτη, ένα άλλο ισραηλινό drone καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας στο χωριό Ακράμπα, στη νότια Δαμασκό, είχε ανακοινώσει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More